Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na svjetski dan hospicija

Na Cvjetnom trgu održan "ZaČin ljubavi", akcija se nastavlja kroz cijelu godinu

Zagreb: Na Cvjetnom trgu obilježen "Svjetski dan hospicija i palijativne skrbi"
Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL
1/8
10.10.2021.
u 09:58

Svi koji jučer nisu uspjeli doći na Cvjetni trg, a željeli bi podržati rad udruge i razvoj palijativne skrbi u Zagrebu mogu tijekom cijele godine putem web stranice www.laverna.hr ispuniti online obrazac i donirati za začinsko bilje.

Jučer se obilježio Svjetski dan hospicija i palijativne skrbi a Udruga La Verna koja svojim aktivnostima pruža podršku palijativnim bolesnicima i ove godine pripremila je tradicionalno obitelježavanje tog dana, i to na Cvjetnom trgu. Tako je  postavljen štand sa začinskim biljem koje su na dar dobili svi zainteresirani građani koji su prigodnom donacijom odlučili podržati rad La Verne. Kroz akciju "ZaČin ljubavi" želi približiti temu palijativne skrbi široj javnosti, a od ovog listopada ona je dobila i svoje ambasaodore. Prvi ambasador akcije, "Ružmarin La Verne" bit će poznati urednik, novinar i bloger Domagoj Jakopović Ribafish. U narednih godinu dana, svakog mjeseca će akciju podržati promovirati jedan od poznatih hrvatskih gastro blogera ili blogerica.

- Svjesni smo da je tema palijativne skrbi teška, a od teških tema se većina ljudi udaljava, stoga smo osmislili akciju „ZaČin ljubavi“ kako bismo tu važnu temu lakše približili široj javnosti istaknula je Olivera Kapetanović, stručna voditeljica za psihosocijalnu podršku i koordinatorica La Verninih volontera. 

- Zadovoljni smo odazivom građana i nadamo se da će se među onima koji su se upoznali s aktivnostima udruge naći i neki novi volonteri koji će se pridružiti našim stalno aktivnim volonterima te baš poput njih postati  začin palijative koja je začin društva - dodala je.

Akcija „ZaČin ljubavi“ se nastavlja kroz cijelu godinu, a svi koji jučer nisu uspjeli doći na Cvjetni trg, a željeli bi podržati rad udruge i razvoj palijativne skrbi u Zagrebu mogu tijekom cijele godine putem web stranice www.laverna.hr ispuniti online obrazac i donirati za začinsko bilje. Odabrano bilje volonteri udruge dostavljaju korisnicima kojima pomažu ili bolesniku kojeg donator osobno poznaje. 

Pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom  Romana Galić, događanju je prisustvovala u svojstvu izaslanice gradonačelnika Grada Zagreba, Tomislava Tomaševića te je istaknula kako palijativna skrb obuhvaća sve one „tihe bolesnike“ kojih je nažalost, i u Zagrebu, ali i u Hrvatskoj iz godine u godinu sve više te samim time ona postaje sve kompleksnije i zahtjevnije područje rada. „ Upravo iz tog razloga, naša suradnja s La Vernom je u zadnjih par godina sve intenzivnija jer udrugu i njihove volontere doživljavamo kao produženu ruku u svemu onome što radimo mi kao Gradski ured i što rade sve nadležne institucije u cilju unapređenja palijativne skrbi“, istaknula je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije