Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tržnica na okretištu

Na 6000 m2 novog placa u Dupcu smjestit će se 52 lokala

24.09.2017.
u 07:45

Radit će u njima uglavnom oni zakupci koji su na Borongaju

Na livadi pored okretišta, tik do gradonačelnikovih “zlatnih WC-a”, na šest tisuća kvadrata smjestit će se 52 lokala tržnice Dubec, koja bi se trebala početi graditi najkasnije početkom sljedeće godine.

Neće, međutim, kao WC-i, stajati 11 tisuća eura po kvadratu, već će se za nju izdvojiti 6 i pol milijuna kuna, a osim samih prodajnih prostora, sastojat će se i od malog trga, polivalentne plohe namijenjene za koncerte ili neke druge priredbe, igrališta za djecu i terasa za ugostiteljske objekte.

Traži se izvođač radova

Poluotvoren bit će njezin koncept, objašnjavaju u Gradu, gdje najnoviji gradski plac opisuju kao “samostojeću nadstrešnicu podno koje će biti smješten jednokatni objekt za ugostiteljstvo, prostor nog lima s prijevojima. Središnji prostor tržnice planira se hortikulturno urediti te popločiti kako bi se prostor mogao koristiti i nakon predviđenog rada tržnice. Također, predviđa se i njegovo opremanje osnovnim elementima urbane opreme – stoji tako u natječaju kojim Grad traži izvođača radova na izgradnji tržnice, na kojoj će se prvenstveno prodavati – tekstil.

Jer dio obrtnika koji će u novom objektu na Dupcu otvoriti svoje radnje, oni su koji zasad još rade na tržnici Borongaj. Njihov je premještaj na istok grada, podsjetimo, izglasala Skupština u srpnju prošle godine, a ploha na Borongaju, na kojoj se trenutačno nalaze trebala bi se urediti kako bi se Zagrepčanima olakšao pristup parku Maksimir.

– Imamo ovdje već svoje mušterije i naravno da nam nije drago što se moramo seliti. Pogotovo kolegama koje rade ovdje već i više od dvadeset godina. Ipak, drago nam je da se za nas našlo mjesta, kao što je i obećano prošle godine – na agoniju koja se odvijala pored maksimirskog stadiona prije točno godinu dana podsjetili su borongajski obrtnici, kod kojih će se već 2018. moći kupovati na okretištu Dubec. Pita li se Zagrepčane koji ondje svakodnevno čekaju autobuse ili tramvaje, odlična je to ideja.

– Sve što se gradi, dobro je. Mislim da će se na taj način ponuditi već broj sadržaja i putnicima koji svakodnevno putuju s okretišta. Poneka trgovina i mjesto za popiti kavu, odlično – rekao je Josip Lacić, koji je jučer u Dupcu “hvatao vezu” između Sesveta i Dubrave. Damir Miko, s druge strane, stanuje odmah iza okretišta, a gradnja placa ne čini mu se baš najboljim planom.

Bit će i voća te povrća

– Čini mi se da se nekako baš i neće uklopiti. Imamo sad tu veliki Konzum, ne treba nam još dućana, nek ostane livada – rekao je Miko, dok su Ruža Brneg i Željka Mamić predložile da bi se, uz lokale, unutar novog objekta trebali smjestiti i OPG-ovi. Ionako svi s istoka na tržnicu odu u Dubravu, a velikom dijelu Zagrepčana Dubec je bliže.

– Ne bi to bilo bolje samo za one koji kupuju, već i za one koji prodaju. Srećem svaki dan u busu gospođu iz Novoselca, koja nosi breskve na trešnjevački plac. Puno praktičnije bilo bi joj da dođe do Dupca – objasnila je Željka Mamić, a iz Tržnica Zagreb rekli kako će, “u nekom obliku” biti i prodaje voća te povrća, “kao i na svakom placu”. 

Komentara 2

KA
kajbiti
10:56 24.09.2017.

Gradonacelnice kad ce Sesvete doci na red? Nemamo nista a bome nas ima puno i dosta prireza gradu placamo

Avatar Ironman0105
Ironman0105
08:44 24.09.2017.

ma zamislite ponizenja. S prodajnog mjesta u gradu salju vas u prigradsko naselje. Bez obzira na zlatne zahode, ipak je to Dubec, cak i udaljeniji od Zagreba od Dubrave.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije