Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grad gubi 70 mil. kn

Mrak-Taritaš oduzima Bandiću legalizaciju: 'Svi su dobili priliku'

anka mrak taritaš (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
11.12.2013.
u 09:06

Od 90 tisuća zaprimljenih zahtjeva obrađeno je tek pet posto. Zbog rješavanja predmeta puževim korakom Zagreb će izgubiti oko 70 mil. kuna iz proračuna

Ministrica graditeljstva Anka Mrak-Taritaš otkrila je gostujući u emisiji Veto Jabuke TV kako Grad Zagreb s početkom nove godine više neće biti zadužen za rješavanje zahtjeva za legalizaciju.

Rješavanja predmeta domoći se će Ministarstvo graditeljstva, odnosno njihova nedavno osnovana Agencija za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada.

Grad će time izgubiti oko 70 milijuna kuna koje je mogao dobiti iz državnog proračuna i to zato što su se predmeti rješavaju – puževim korakom. 

Po sili zakona

Zagreb je, kao i ostala županijska središta, morao do kraja ove godine riješiti više od 20 posto zahtjeva za legalizaciju. No, od pristiglih 90 tisuća zahtjeva riješeno je tek oko pet posto. Mrak-Taritaš neki je dan rekla da bi Zagrebu ovim tempom trebalo 29 godina da obradi pristigle zahtjeve, a po sili Zakona o legalizaciji posao će biti prebačen na Agenciju.

– Svi su dobili priliku, pa i grad Zagreb koji je organizirao svoj ured na Velesajmu. Oko pet posto riješenih zahtjeva za legalizaciju je i na razini države, ali puno manje od razine drugih gradova. Ne vjerujem da se u idućih mjesec dana  taj postotak može podići na 20 posto i naša će zakonska obveza biti da Agencija preuzme predmete i rješava ih – rekla je ministrica Anka Mrak Taritaš u emisiji Veto.

Novoizabrana šefica zagrebačke organizacije Hrvatske narodne stranke (HNS) u emisiji je najavila i da ima ambicije zasjesti na čelo metropole.

– Ne bih se ovog mjesta predsjednice zagrebačkog HNS-a primala da nemam ambiciju dovesti HNS tamo gdje pripada, a to je Zagreb. HNS je građanska stranka, HNS prirodno pripada gradu Zagrebu, kazala je ministrica graditeljstva. 

Komentara 11

DU
Deleted user
09:54 11.12.2013.

Jabuka TV? Neobičan način komunikacije s Gradom Zagrebom.

SA
SAKALAB
10:05 11.12.2013.

ona bi bila gradonačelnica.... sa 3% glasova, ha ha. a plan 21 tko će to odraditi?

DU
Deleted user
10:01 11.12.2013.

Obrada predmeta bi se trebala sastojati u tome da referent prolista predmet i u roku od 4 minute udari potrebne pečate i potpise na njega. Agencija će za ove potrebe uzeti preko student servisa par stotina studenata. Uvjet je da ne studiraju građevinu, po mogućnosti nijedan tehnički fakultet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije