Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAN GRADA ZAGREBA

Miroslav Škoro u pratnji tisuću tamburaša zapalio zagrebačke fontane

Koncert Miroslava Škore kod fontana ispred NSK
Foto: Marin Tironi/Pixsell
1/23
01.06.2019.
u 07:18

Sat i pol svirke tamburaša i Miroslava Škore pod dirigentom Alanom Bjelinskim oduševilo je prisutne koji su uživali u proslavi dana grada

Tisuću je tamburaša iz svih krajeva Lijepe naše spakiralo danas svoje instrumente i zaputilo se prema Sveučilišnoj livadi, gdje ih je sa ovdašnjim tamburašima, Revijskim orkestrom Zagrebačke filharmonije i Akademskim zborom Ivan Goran Kovačić dočekao Miroslav Škoro.

Tamburaši su u metropolu potegnuli iz Vukovara, Osijeka, Siska, Rijeke, Opatije, Karlovca, Viteza... Tisuću se melodija sjedinilo u jednu kako bi zajedničkom svirkom i pjesmom Zagrebu čestitali njegov dan te obilježili Dan zagrebačkih branitelja, ali i tri desetljeća od nastanka kultne pjesme "Ne dirajte mi ravnicu".

Dojmljiva atmosfera na Škorinom koncertu

Nju su tamburaši i Miroslav Škoro u sat i pol svirke kod fontana, pod dirigentskom palicom Alana Bjelinskog, izveli na početku, ali i na kraju koncerta.

Procesija povodom proslave svetkovine Majke Božje od Kamenitih Vrata

Koncert Miroslava Škore kod fontana ispred NSK
1/12

Tisuću tamburaša sviralo je, a čak nekoliko puta brojnija publika pratila ih je pjesmom, pa su se iz sveg glasa Sveučilišnom livadom orili hitovi poput "Otvor' ženo kapiju", "Garavušo garava", "Ne vjeruje srce pameti" i „Juliška“, na ovom, kako su ga mnogi prozvali, koncertu desetljeća.

Ekipa "bećara" u Zagreb je na ovaj koncert stigla čak iz Münchena, a kada se Sveučilišnom livadom zaorilo "Ne dirajte mi ravnicu, jer ja ću se vratiti" osmijeh se na licu četvero Slavonaca protegnuo od uha do uha. Suze nostalgije, ipak, nisu mogli sakriti.

Koncert Miroslava Škore za Dan grada Zagreba

- Trbuhom za kruhom sam sa dvije sestre i bratom otišla van. Kući, nažalost, ne možemo otići baš često. Ipak, srce vuče rodnom kraju i nadamo se da ćemo se jednoga dana ipak vratiti svojoj ravnici i tu ostati - zaključuje Osječanka Ana Pavić

Zabava se nakon koncerta nastavila u obližnjim kafićima uz hitove Miroslava Škore i melodije tambura.

Procesija za Dan grada Zagreba od Katedrale do Kamenitih vrata

Komentara 20

Avatar Niškorist
Niškorist
08:07 01.06.2019.

Dan Zagreba bez ijedne pjesme o Zagrebu ,skandalozno !

Avatar lip_ko_nadan
lip_ko_nadan
08:44 01.06.2019.

Ima li Zagreb himnu grada ??

ST
stargate
10:24 01.06.2019.

Hvala ti Skoro na predivnoj predstavi u cast naseg grada Zagreba,no ne zelim te kritizirati ipak si nesto zaboravio ako se sijetis sto se mene tice sijetio si se kasno.Ako si to iskoristio kao dio promocije sigurno si izgubio moj glas..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije