Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbori u sdp-u

Milanović: I Jelušić i Bernardić su vrhunski kandidati

milanović
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/3
30.05.2010.
u 12:23

U prvom krugu pobjedu je odnio Bernardić sa 44, 22 posto glasova dok je Jelušić dobio 35,64 posto

U tijeku je drugi krug izbora za predsjednika zagrebačkog SDP-a na kojima se odlučuje hoće li u iduće četiri godine stranku u najvećem gradu voditi Ivo Jelušić ili Davor Bernardrić. O tome odlučuje 5326 članova SDP-a koliko ih ima pravo glasa.

Do 11 sati na izbore je izašlo 23,75 posto birača što je nešto manje nego u prvom krugu kada ih je izašlo 25,5 posto.

U 11 sati na biralište je izašao i predsjednik stranke Zoran Milanović. Nakon što je glasovao rekao je da se nada da će i druge stranke, a pogotovo ova u susjedstvu (Milanović je glasovao u SDP-ovoj podružnici na Trgu žrtava fašizma, samo 10-ak metara udaljenog od zgrade središnjice HDZ-a), svoje vodstvo birati na ovako demokratskim neposrednim izborima.

Osvrnuo se i na prljavštine koje su izašle na vidjelo tijekom kampanje.
- Svaka izborna kampanja nosi teške riječi i kontroverze, ali odlika je velikih stranaka i velikih društava da zaboravi i ozbiljno krene raditi svoj posao. Mi smo pokazali da smo velika stranka i očekujem da gradski SDP odmah nakon izbora počne pripreme za veliku pobjedu na predstojećim parlamentarnim izborima.

Komentirao je i ozbiljne špekulacije da bi Ivo Jelušić u slučaju poraza mogao podnijeti ostavke na sve stranačke dužnosti.
- Jelušić je puno napravio za SDP. Ponavljam, i on i Bernardić su vrhunski kandidati - rekao je Milanović.

Podsjetimo, u prvom krugu pobjedu je odnio Bernardić sa 44, 22 posto glasova dok je Jelušić dobio 35,64 posto. Birališta su otvorena do 21 sat.

Komentara 5

UN
Universo
14:40 30.05.2010.

Ovakve stvari neće pomoći sdp-u da dođu na vlast jer su nesposobna stranka koja na čelu ima jadnog druga Zokija-

ST
standup
16:05 30.05.2010.

Kukala ti majka.....

KA
karambita
17:26 30.05.2010.

Sta znaci pojam \"vrhunski kandidati\". Nije mi to jasno???? Zasto su vrhunski, a drugi nisu? To mi dodje kao \"vrhunski j.bac?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije