Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uživancija na Cmroku

Mičite se, stiže luftić, brz je poput aviona

Zagreb: Sanjkanje na Cmroku
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/17
05.03.2018.
u 19:20

Odlično s brijega lete i sanjke iz djedove garaže stare 38 godina

Jednadžba je lagana, a rezultat sjajan. Zbroj lijepa vremena, snježnih topova i dobre volje pretvorio je ovaj vikend sanjkalište na Cmroku u glavno odredište za uživanciju. Staza se zasnježivala od prošlog ponedjeljka, a nakon što su izvađene iz podruma ili garaža, od tada su se pripremale i sanjke. Neki su, doduše, taj osnovni rekvizit kupili pola sata prije dolaska, no među njima nije bio Srećko Papac, koji je svoje sanjke kandidirao za najstarije na brijegu.

– Imaju 38 godina i i te kako vrijede – kazao je ponosni djed koji je na Cmrok doveo unuke, petogodišnju Miju i trogodišnjeg Niku Erakovića.

– Pogledajte ih, nakon svih ovih godina služe odlično. Nekad ih je koristila njihova majka, a tko zna, možda će ih jednom koristiti njihova djeca – ustvrdio je Papac. – Sanjke su baš dobre i brze – pohvalili su ih Mia i Niko, koje je nakon svakoga spusta djed vukao natrag na brijeg.

No, nisu sanjke jedino “prometalo” za zabavu na Cmroku, pa su Ana Matić i njezina kći Eli nabavile luftić za snijeg. I to s motivom soba, a iako je riječ o rekvizitu koji se veže uz more, čini se da se mu i na kontinentu ide dobro. – Jako je brz, leti kao avion, maloprije smo gotovo pokosili neke ljude – istaknula je Eli.

Posebnu je pozornost privukao Jan Podsednik, koji je troipolgodišnju kćerku Ejlu, držeći je u naručju, provozao na snowboardu.

– Nama je to igra i pazim da ne padne – kazao je ovaj majstor za daskanje na snijegu, dodajući kako i Ejla ima svoj mali snowboard, a prvi je put na njega stala sa samo godinu dana.

Očekuje se da će sanjkalište na Cmroku funkcionirati do kraja tjedna, što ovisi o vremenu. A može se guštati čak i ako nemate sanjke jer se ondje mogu unajmiti besplatno, uz uvjet da se vrate. Stoje uz kućicu za okrjepu u kojoj se nude kuhano vino, čaj, kava i hot dogovi, a najčešće je odmorište za zasluženu pauzu roditelja nakon desetak spustova s djecom. S druge strane kućice, pak, postavljena je gondola buduće sljemenske žičare, a u njoj je odmor nakon cjelojutarnjeg sanjkanja našla obitelj Slačanac. Majka Zorica pila je čaj s djecom Kristinom i Mislavom te čekala supruga Vladimira.

– Tata se smočio kad se spuštao s nama pa je morao doma presvući se. I to u Špansko – nasmijali su se Kristina i Mislav.

Zagreb: Sanjkanje na Cmroku
1/28

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije