Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nove delicije

Medvedgrad predstavlja dva nova piva i slavi 20. rođendan velikom feštom

pivnica Medvedgrad
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/2
28.11.2014.
u 14:00

Kultni proizvođač upotpunio asortiman za sve koji vole hmeljni napitak, a veliko slavlje priređuje na svoje 4 lokacije od 1. do 8.12.

Širi se hrvatska pivska scena. OK, stara vijest. Ipak, iz godine u godinu, i tako već njih 20 zaredom, postoji pivski hram u Zagrebu koji će pivske fanove iznova obradovati. Ide Božić, i već prema toj navadi, Pivnica Medvedgrad ima nešto za reći.

Ova prva domaća mikropivovara danas je kultno ime ne samo među prijateljima hmeljskog napitka već i nezaobilazna točka na listi odredišta koje treba obići pri dolasku u grad, bilo Ilicu, bilo Tkalčićevu ili Adžijinu, gdje su kultne gradske lokacije za probavanje nekih od napitaka koje proizvodi ta, slobodno možemo reći, kuća.

Foto: Anto Magzan/Pixsell

Sama se pivovara zajedno s ugostiteljskim objektom nalazi na Samoborskoj. U tih je 20 godina, kažu u Pivnici Medvedgrad, skuhano toliko pive da se, kada bi taj napitak bio benzin, može prijeći ekvator dvije tisuće puta a tu je količinu došlo probati toliko gostiju da je svaki Zagrepčanin pivnicu posjetio 13 puta.

Danas u ponudi na ta četiri mjesta možete pronaći pet stalnih piva i osam sezonskih, unazad skoro dvije godine sve svoje napitke obitelj Nauković i njihov tehnolog Božidar Kostanjčar pakiraju i u boce tako da su dostupni i drugdje u Hrvatskoj.

- Cilj nam je bio krenuti s pivima koje nemaju konkurencije, kao što su Dva klasa prvo hrvatsko pšenično pivo te Grička vještica, najjače hrvatsko pivo 7.5% alkohola reakcije su odlične tako da smo se odlučili krenuti s flaširanjem i ostalih naših piva, kaže Ivan Nauković, voditelj prodaje Pivnice Medvedgrad.

Tamo doista ništa ne prepuštaju slučaju, kvaliteta je proizvoda uvijek ista čemu pridonosi i vrijeme odležavanja koje je, ovisno o vrsti piva, od 30 do 60 dana. Ranije ove godine ukazali su na smjer kojim sada žele ići predstavljanjem IPA piva Fakin, a jučer su na posebnoj prezentaciji pokazali novo Božićno pivo, jako tamno zimsko pivo u kojem će se moći uživati drugu godinu zaredom, ali i posebnu poslasticu, prvi puta na hrvatskom tržištu, belgijski ale koje ima devet posto alkohola.

Prvi dojmovi sretnika koji su ga jučer imali priliku isprobati govore da se radi o proizvodu koji se ne smije zaobići, koji se nimalo ne razlikuje od piva te vrste na kakva smo navikli od stranih proizvođača. Aroma čokoladnog slada doista se osjeti u aftertasteu, dok tih velikih devet posto alkohola nećete uočiti odmah već taman tada kada treba, pri trećem gutljaju nakon čega ne želite da vaš session prestane već želite i drugu čašu.

Ako je Fakin bio tek uvod, ovo Rođendansko pivo Pivnice Medvedgrad doista je potvrda da Zagreb prvi puta dobiva zaista upotpunjen pivski asortiman na jednom mjestu. Sjajno. U Pivnici Medvedgrad kažu kako će 20. rođendan provesti sa svojim posjetiteljima pa će od 1. do 8. prosinca u svim pivnicama vrijediti 20 posto popusta te će se častiti čvarkušama i kiflicama, dok će 4. prosinca u Ilici biti veliki tulum za sve fanove. No, ulaznica se ne može kupiti već se može samo zaslužiti slanjem kreativne rođendanske čestitke, bilo videa, bilo fotografije, Pivnici Medvedgrad. Zaista, sommelieri se trebaju zabrinuti, sve više mjesta u gradu traže beer afficionados.

Komentara 1

DU
dugi
19:04 02.12.2014.

Dakle beer aficionados nisu zeljeli prekinuti session nakon prve case kako ne bi izgubili aromu cokoladnog slada u aftertasteu. E pa u zdravlje hrvatskog jezika, koji je tako siromasan da ne moze opisati niti najobicnije kusanje piva. Ili je mozda clankopisac siromasan kad je u pitanju hrvatski jezik?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije