Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvi se pamte

Mali korak za Kosora veliki je korak za gradski proračun

'17.07.2013., Zagreb - Predsjednik Skupstine Grada Zagreba Darinko Kosor s zastupnicima obisao odlagaliste otpada na Jakusevcu. Photo: Petar Glebov/PIXSELL'
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
06.11.2013.
u 11:30

Umjesto 17.105 kuna, Kosor će od Nove godine imati plaću od 15.300 kuna.

Predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor smanjio je svoju plaću za deset posto. Umjesto 17.105 kuna, Kosor će od Nove godine imati plaću od 15.300 kuna.

-  U protekle dvije godine puno se pričalo o smanjenju plaća u državnim i gradskim službama i tvrtkama. Približava se i kraj 2013. godine, ali konkretnih odluka nema. Stoga sam odlučio da, kao drugi čovjek glavnog grada Republike Hrvatske, svojim primjerom ubrzam procese koji su nužni ako želimo smanjiti ukupnu državnu potrošnju – kazao je Kosor.

Predsjednik skupštine pozvao je i gradonačelnika Milana Bandića da konačno počne provoditi svoj plan 10 + 10, odnosno da donese odluku o smanjenju plaća u Gradskoj upravi i Zagrebačkom holdingu za deset posto te da za deset posto racionalizira poslovanje Gradske uprave.

Netko mora bit prvi

-  Netko mora biti prvi, pa sam odlučio da ću to biti ja. Ne koristim se niti kreditnom karticom, a službeni auto kojim se vozim vrijedi 100 tisuća kuna za razliku od nekih župana čije županije imaju puno manje stanovnika od Grada Zagreba. Pozivam i ministra Linića da ovo isto napravi na državnoj razini i podržavam njegovu odluku da se smanje plaće zaposlenicima u državnim agencijama koje su veće i od ministarskih za deset tisuća kuna – kazao je Kosor te dodao da se plaće ne bi smjele dirati tetama u vrtićima, prosvjetnim radnicima, medicinskim sestrama, kao i svima onima čija plaća je prosječna, odnosno 5500 na državnoj, a na zagrebačkoj razini 6500 kuna.  

Oko 145 tisuća kuna u tri i pol godine uštedjet će se u gradskom proračunu smanjenjem plaće predsjednika skupštine.

Komentara 4

SC
schteff
13:20 06.11.2013.

lako njemu smanjit sa 17 na 15..... kao da on uopće živi od plaće....!!!

DO
dobarlos
08:07 07.11.2013.

Dok raja radi za 1800 kn on si za tolko smanjuje plaću...stavi se na minimalac koji i zaslužuješ.

MA
maladaK
12:07 06.11.2013.

pošteno, iako svi političari govore da nema ništa protiv da im se smanji plaća, on je to ipak učinio, svaka čast!,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije