Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Malverzacije

Kraljević: Istražujem kriminal s naljepnicama u Zagrebparkingu

kraljević
Arhiva VL
02.09.2010.
u 22:52

Afera koja potresa tvrtku ušla je u fokus istražitelja, no kako kaže Kraljević, “nije ovo lak posao. U HAC-u se istraživalo godinama, no bilo je rezultata”.

Moguće je da je riječ o organiziranom kriminalu u prodavanju naljepnica, rekao je Mate Kraljević, direktor Zagrebparkinga. Naime, po indicijama voditelja Holdingove podružnice, parkirališnim se kartama ilegalno trguje, a vrlo je vjerojatno da su umiješani i neki djelatnici!

Tražio karte na crno

– U svibnju sam dao nekim ljudima ukupno 12.000 kuna kako bi mi nabavili te parkirališne karte, no naravno da to nisu učinili – rekao je Kraljević, koji je dodao da mu je prišlo već nekoliko osoba koje imaju spoznaje o ilegalnom trgovanju kartama, no konkretnih rezultata još nema.

Ingerencija nad prodajom naljepnica za parkiranje uskoro bi mogla prijeći na gradski Ured za izgradnju i njezina pročelnika Jelavića, što bi značilo da Zagrebparking na godišnjoj razini ostaje zakinut za oko 28 milijuna kuna, odnosno 16 posto prihoda. Jednako tako postoje naznake da bi se dio garažnih prostora mogao “oduzeti” tvrtki, što bi tu podružnicu financijski znatno oštetilo.

Kako bi pokazao da mu briga o kartama nije povjerena uzalud, Kraljević je počeo intenzivnu istragu u vlastitim redovima. Potpomognut internom revizijom i državnim organima, koji traže dokaze za protupravnu trgovinu kartama, koje na crnom tržištu vrijede oko 3000 kuna.

Prve sumnje

Zagrebparking je ‘93. godine već potresla afera. Tada je bila riječ o krivotvorenju parkirališnih karata. Međutim, “odgovorni nikada nisu kažnjeni”, ispričao nam je Kraljević, koji je na čelu tvrtke već više od 20 godina. U ovom slučaju, smatra, odgovorni se neće uspjeti izvući.

– Od 1. kolovoza tražimo osobnu iskaznicu i prometnu dozvolu, a prikupljeni se podaci arhiviraju – objašnjava Kraljević. Priznaje, u prošlosti se izlazilo građanima ususret i nije se inzistiralo na osobnoj iskaznici, odnosno potvrdi MUP-a.

– Pet, šest naljepnica čine mi se sumnjivima, a podatke sam proslijedio MUP-u da bi se ustanovilo kako osoba koja živi na Markuševcu ima kartu izdanu na adresu u, recimo, Heinzelovoj – objasnio je Kraljević.

– Ovo nije jednostavan posao. U HAC-u se godinama istraživalo, no na kraju se ipak pronašlo odgovorne – zaključio je.

Komentara 33

JS
Janje-s-crnim-repićem
06:14 03.09.2010.

A vide ga kako se čudi k\'o picek glisti! Glumac! Poznajem nekoliko ljudi koji baš žive u Markuševcu, naravno imaju besplatne parkirne kartice, i gle čuda redovito se druže s gosp. Kraljevićem.

PO
podravacc
06:34 03.09.2010.

otkrio on toplu vodu sada kada bi trebali izgubiti pravo na dijeljenje, pardon,prodavanje tih naljepnica

DO
doktorica
08:19 08.09.2010.

Neka krene od sebe...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije