Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Desnica složila većinu

Gubitak Tomaševića u Zagrebu: Možemo! ostaje bez vlasti u još jednoj gradskoj četvrti

Zagreb: Klisović o problemima Gornje i Donje Dubrave
Marko Prpic/PIXSELL
07.07.2021.
u 12:44

I unatoč tome što je najviše mandata, njih pet, ondje dobila platforma Možemo!, većinu u Gradskoj četvrti Donja Dubrava čine tako vijećnici HDZ-a (2), Stranke rada i solidarnosti (2), Domovinskog pokreta (2) te Mosta i liste Vesne Škare Ožbolt (po 1).

Za razliku od Brezovice, koja je jutros došla na korak bliže novim izborima, Vijeće Gradske četvrti Donja Dubrava uspjelo se konstituirati iz drugog pokušaja. No, kako doznajemo, pregovori su se obavljali sve do posljednjih pet minuta prije sjednice.

I unatoč tome što je najviše mandata, njih pet, ondje dobila platforma Možemo!, većinu u Gradskoj četvrti Donja Dubrava čine tako vijećnici HDZ-a (2), Stranke rada i solidarnosti (2), Domovinskog pokreta (2) te Mosta i liste Vesne Škare Ožbolt (po 1). S 8 od 15 vijećnika za sve kvartovske odluke sad imaju sigurnu većinu. 

– Dogovorili su se da će prvu trećinu mandata vijeće voditi Trpimir Majcan iz HDZ-a, drugu trećinu Milan Draženović iz BM365, a zadnju Ivan Totić iz Domovinskog pokreta – kaže nezavisni vijećnik Antun Bošnjaković koji, kaže, nije glasao ni za koga i napustio je sjednicu nakon glasanja o većini. Nezadovoljan je, kaže, jer su pregovori bili prljavi,  a stvorila se koalicija stranaka koje do prije nekoliko dana uopće nisu htjele surađivati. 

– Zastupnik Mosta prije nekoliko dana mi je rekao da je dobio naputak da ne smije ići u koaliciju s HDZ i Možemo, a evo, sada je s HDZ-om – objašnjava Bošnjaković.

Komentara 28

RA
R.adioT.elevizijaL.jestve
14:29 07.07.2021.

U Donjoj Dubravi zivi radnicka klasa , ljudi koji rade i zive od malih placa te obrtnici nisu uhljebi i crvena burzoazija , zanimljivo kako se stide radnicke klase oni koji se nazivaju crvenima , koliko u Mozemo ima obrtnikaa radnika , branitelja , u krajnjem slucaju Hrvata , ili vjernika ? Od kad je postalo sramota biti Hrvat vjernik radnik u Zagtebu , a pozeljno biti Srbin atesit , aktivist i Gay ?

SV
Svjesnost
15:15 07.07.2021.

Tu je bilo prijevare Biblijskih razmjera.Živim tu i ne poznam niti jednog koji bi glasovao za možemo umrijeti.

DU
Dubravazg
15:20 07.07.2021.

Dubrava jest desno,samo je prijevara lijevo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije