Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sve što trebate znati

Kako voziti oko rotora – u pet laganih koraka

Nakon zatvaranja rotora nema gužvi
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/8
17.12.2018.
u 19:40

Najviše problema u prometu mogli bi imati kvartovi neposredno uz rotor

Područje rotora treba izbjegavati između sedam i devet sati te od 15 do 17 sati. Ako to nije moguće, posebno treba biti oprezan u prometu, a prije kretanja na obilazne ceste treba se dobro informirati o načinu i smjerovima vožnje na njima, savjetuje vozače Hrvatski autoklub. Savjete kako voziti oko remetinečkog rotora dok traje rekonstrukcija donosimo i mi, u pet koraka.

1. Prema sjeveru iz smjera čvora Lučko treba voziti lijevo, prebaciti se na istočni kolnik i dalje normalno do raskrižja sa Selskom cestom. Ako se ide iz smjera Novog Zagreba, iz Avenije Dubrovnik kod Kajzerice treba skrenuti na privremenu cestu i voziti prema Jadranskom mostu i dalje prema Selskoj. Prema jugu voziti se ne može jer je Remetinečka zatvorena.

Pogledajte video naših novinara na rotoru:

 

2. Prema istoku iz smjera čvora Lučko ide se ravno i po privremenoj prometnici ulazi na južni kolnik Avenije Dubrovnik pa zatim do raskrižja s Ulicom Radoslava Cimermana. Ide li se iz smjera Selske i Savske, preko semaforiziranog spoja treba se prebaciti na istočni kolnik i po privremenoj prometnici doći do južnog kolnika Avenije Dubrovnik te dalje do raskrižja s Ulicom Radoslava Cimermana.

3. Prema zapadu iz smjera Novog Zagreba od Avenije Dubrovnik vozi se po privremenoj prometnici ispod Jadranskog mosta do križanja Jadranske avenije i Ulice Vice Vukova, gdje se može skrenuti desno na Jadransku aveniju ili nastaviti ravno Ulicom Vice Vukova. Ide li se iz smjera Selske i Savske, nastavlja se samo ravno pa na Jadranskom mostu desno i preko privremene ceste do križanja Jadranske avenije i Ulice Vice Vukova, gdje se skreće ili desno na Jadransku aveniju ili ide dalje ravno Ulicom Vice Vukova.

Pogledajte Obilazni pravac iz smjera Selske prema Aveniji Dubrovnik:

4. Najviše teškoća imat će stanovnici naselja oko samog rotora, od kojih je dio ostao bez glavnih spojnica na Aveniju Dubrovnik. Za njih će u lokalnom prometu vrijediti posebna pravila.

Foto: Vecernji list

Na Kajzerici zatvaraju se dvije prometnice, i to istočni priključak na Jadranski most kod Zrinjevca i križanje Remetinečka – Riječka. Pristupna točka bit će križanje Cimermanova – Antalova – Bencekovićeva. U Trnskom zatvara se priključak s Nehruova trga na Aveniju Dubrovnik, a pristupne točke bit će križanje Avenija Dubrovnik – Cimermanova – Trnsko i priključak iz Ulice Trnsko. U Trokutu bit će dvije pristupne točke, na sjeveru južni kolnik Avenije Dubrovnik preko Nehruova trga, a na jugu Hermanova – Perjasička – Utinjska – Savski gaj XIII – Remetinečka. Što se Savskoga gaja tiče, zatvorit će se glavna prometnica kroz kvart, Prekratova, a pristupne točke bit će Nehruov trg – Avenija Dubrovnik te križanje Remetinečka – Savski Gaj XIII.

5. Remetinečki je rotor najčešći ulaz u grad onima koji u Zagreb dolaze iz smjera Karlovca (Rijeke i Splita), a njima i ostalima koji ga koriste za ulazak u grad savjetuje se korištenje čvorova Jankomir, Buzin i Kosnica. 

Pogledajte obilaznice remetinečkog rotora:

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
20:15 17.12.2018.

Hm, nemrem verovati da je neko napisao ovo. I nemrem verovati da je ovo medijski toliko popračeno, na svim Bandićevim televizijama. Sto novinara i tri cipelića policijota, postali su direktori svemira u rvata. Ima snijega, nema snijega, ima godišnjih odmora, nema godišnjih odmora, da li će gužve biti veće u vrijeme prije podne ili poslijepodne, kako će gliste prelaziti cestu u vrijeme radova, koliko će miševa biti pregaženo. I to je kao medij. I to je kao informacija. Ma cijene češnjaka na Dolcu su svemir u novinarstvu za ovo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije