Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZET vozi besplatno

Izbjegnite gužve: Evo kuda ne možete autom na blagdan Svih svetih

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/5
31.10.2017.
u 10:01

Još od prošle subote na snazi su posebni režimi ograničenja prometa u zonama groblja, koji će ostati na snazi sve do četvrtka.

Kako se ne bi stvarale dodatne gužve na blagdan Svih svetih, i ove se godine prometnicama koje vode prema glavnim grobljima neće moći osobnim autima.

– U želji da dan kada se prisjećamo voljenih koji nisu više s nama protekne kako i priliči našemu gradu, pozivaju se sugrađani da do počivališta svojih najmilijih dolaze organiziranim linijama javnog prijevoza – priopćili su iz Grada Zagreba.

1/9

Još od prošle subote na snazi su posebni režimi ograničenja prometa u zonama groblja, koji će ostati na snazi sve do četvrtka. Najstroža je regulacija, dakako, na snazi sutra, kada će do Mirogoja, Miroševca i Markova polja smjeti voziti samo ZET-ovi autobusi, taksiji, vozila s posebnom dozvolom te ona koja koriste osobe s invaliditetom. Kako bi se građani lakše snašli, Gradski ured za prostorno uređenje izradio je karte s privremenom regulacijom. Prema Mirogoju će tako biti zatvorena Aleja Hermana Bollea, Remetska cesta i Kameniti stol, a prema Miroševcu raskrižja svih ulica koje izlaze na Grižansku između Malekove i Rudolfa Kolaka. Dok je još danas Vugrovečka prema Markovu polju jednosmjerna, sutra se uvodi zabrana prometa i tom ulicom na dijelu od Varaždinske do groblja te Alejom mira. Međutim, ZET je već pojačao linije prema grobljima, a na Sve svete vozit će i izvanredne linije koje će biti besplatne.

– To su linije Kaptol – Mirogoj, Kaptol – Mirogoj – Krematorij, Kvaternikov trg – Srebrnjak, Dubrava – Miroševac, Dubec – Markovo Polje i Podsused – Poljanica – Gornja Bistra – kažu u ZET-u.

Foto: VLm

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije