Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isplata za rujan

Isplata pomoći umirovljenicima počinje u petak

\'Couple laughing\'
\'Polka Dot\'
21.09.2011.
u 10:59

Pomoć umirovljenicima koju daje Grad Zagreb za mjesec rujan počet će se isplaćivati od petka, 23. rujna, a ovisno o skupini, iznosit će od 200 do 400 kuna.

Grad Zagreb će pomoć umirovljenicima koju daje za mjesec rujan početi isplaćivati od petka, 23. rujna putem Hrvatske pošte, javljaju iz gradskog Ureda za socijalnu zaštitu.

Sukladno odluci o vrstama pomoći socijalne skrbi Grada Zagreba, pravo na novčanu pomoć od 2005. godine ostvaruju umirovljenici s prebivalištem u Gradu Zagrebu kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 1500 kuna mjesečno.

Radi ostvarivanja prava na novčanu pomoć umirovljenici se razvrstavaju u tri skupine. Prvu skupinu čine umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 900 kuna mjesečno. Drugu skupinu čine umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose od 900 do 1200 kuna mjesečno, a treću skupinu čine oni umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose od 1200 do 1500 kuna mjesečno.

Umirovljenici prve skupine ostvaruju pravo na 400 kuna pomoći, umirovljenici druge skupine na 300 kuna pomoći, a umirovljenici treće skupine na 200 kuna pomoći mjesečno.

Umirovljenici koji isplatu ne budu primili na kućnu adresu moći će je podići u poštanskim uredima do petka, 7.listopada.

Komentara 1

Avatar Vucibatina
Vucibatina
13:35 21.09.2011.

Opet daje Bandić ali naše !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije