Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZRIJEŠENI DOSADAŠNJI ČELNICI

Imenovana nova uprava i NO Zagrebačkog holdinga, tvrtke u gubitku od 305 milijuna kuna

uprava Holdinga
Ured gradonačelnika grada Zagreba
14.06.2021.
u 11:02

Preostala tri člana uprave te preostali članovi Nadzornog odbora birat će se na javnim natječajima koji će biti raspisani u najkraćem mogućem roku

Gradonačelnik Tomislav Tomašević, zamjenica Danijela Dolenec i zamjenik Luka Korlaet, sastali su se u petak s upravom Zagrebačkog Holdinga na čelu s Anom Stojić Deban te s Nadzornim odborom na čelu s Ljubom Jurčićem. Na tim sastancima izvijestili su o stanju u Zagrebačkom Holdingu i gubitku koji je nastao u 2020. godini.

"Na današnjoj sjednici Skupština ZGH razriješila je dosadašnji Nadzorni odbor i upravu Zagrebačkog Holdinga te imenovala Nadzorni odbor u djelomičnom sastavu od tri člana – predsjednica je NO Suzana Brenko, a članovi NO Ratko Bajakić i Damir Topić. Imenovan je i djelomični sastav uprave Holdinga od dva člana, predsjednik uprave je Nikola Vuković, a član uprave Ante Samodol", izvijestili su Ureda gradonačelnika.

Dodali su da će se preostala tri člana uprave te preostali članovi Nadzornog odbora birati na javnim natječajima koji će biti raspisani u najkraćem mogućem roku.

"Zagrebački holding d.o.o. i ovisna društva, prema revidiranom konsolidiranom izvješću u 2020. godini, prvi put u posljednjih sedam godina iskazala su ukupni sveobuhvatni gubitak od 305 milijuna kuna. S obzirom na zatečeno stanje potrebno je hitno i neodgodivo djelovanje kako bi se što prije počelo s restrukturiranjem. Neposredni zadaci nove uprave su analiza postojećeg stanja, refinanciranje kratkoročnih obveza, kontrola i zaustavljanje nepotrebnih troškova te izrada podloga za restrukturiranje Holdinga", stoji u priopćenju iz Grada.

 

>> VIDEO Gojko Bežovan: Tomašević je jedan prosječan čovjek, vjerujemo da će biti promjena

Ključne riječi

Komentara 29

GE
generacija66
11:12 14.06.2021.

Pa taj Ljubo Jurčić je svugdje kuhan i pečen.Čovjek za sve stranke, sisteme i sve oblike vlasti. Jedino što zna je lijepo pričati. Da li je ikad išta taj korisno napravio?

HU
Hubrvi
11:51 14.06.2021.

Pocelo je uhljebljivanje. Nista neocekivano. Zbog cega je to izbrisano??

DU
Deleted user
12:01 14.06.2021.

Ajme stručnjaka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije