Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Doček na Jelačić-placu

Hrvatska staje i kod bana čeka vatrene

Slavlje u Zagrebu
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/7
13.07.2018.
u 19:00

HNS dodatne Fifine ulaznice neće pustiti u javnu prodaju, namijenjene su za kupnju ponajprije reprezentativcima i stožeru

Trgovine ne rade, kozmetičarke su mušterijama uskratile francuske manikure, konobari po površini kave crtaju portrete “jedanaestorice veličanstvenih”, a ispred Policijske uprave zagrebačke u Petrinjskoj stvarali su se redovi jer svi za finale žurno moraju izraditi putovnice. Nema sumnje, Hrvatska sutra od 17 sati staje i diše samo jednim, “kockastim” srcem. Upravo će takvo kucati i u ponedjeljak, a brojni Zagrepčani nisu se libili tražiti dan godišnjeg odmora da bi na miru dočekali svoje svjetske prvake.

Miču i šator

Oni najvatreniji pojavit će se već u Zračnoj luci “Franjo Tuđman” u 13.30 sati, kad se očekuje avion s reprezentativcima iz Rusije, a iz organizacijskog odbora za doček iz Grada Zagreba kažu da će vatrene na aerodromu dočekati dva panoramska autobusa kojima će krenuti prema Trgu bana Jelačića. Kao i legendarne 1998. godine, očekuje se špalir navijača duž cijelog puta prolaska reprezentacije, a na glavni bi gradski trg trebali stići u 14.30 sati. Nogometaše će tamo, prema procjenama, dočekati oko sto tisuća ljudi, a iz sigurnosnih se razloga jučer s Jelačić-placa uklanjao i ranije postavljeni šator. Okupljene bi trebali zabaviti Zaprešić Boysi, a puštat će se i matrice.

Liste čekanja za put na finale?

Gužve, osim na trgu, ovih se dana stvaraju i na listama čekanja za putovanje na moskovsko finale. Kandidata za odlazak na posljednju utakmicu Svjetskog nogometnog prvenstva bilo je više nego mjesta na deset čartera najavljenih za Moskvu.

– Ljudi ne pitaju hoće li to biti čarter ili redovna linija, ne zanima ih ni cijena, samo žele u nedjelju biti u Moskvi – kaže Nikolina Frklić iz Atlasa, koji čarter-letom u rusku prijestolnicu na jedan dan vodi 150 putnika. Jedan čarter dogovoren je i u Unilineu, a jučer je bila otvorena mogućnost za još jedan.

– Imamo listu čekanja praktički s 500 imena. Ali, sve ovisi o tome koliko će biti ulaznica za naše navijače... – odgovara Dijana Kofler iz Unilinea.

– Zbog velike potražnje cijene najma aviona i četiri su puta više za one koji ih sada traže nego što su bile prije koji mjesec – kaže Emina Marušić iz Kompasa.

Inače, uz Atlas i Uniline, čartere za Moskvu u nedjelju najavljuju i Bantours, Palma Travel, Speranza... s tim da je Bantours već jučer rekao da su sve aranžmane za Moskvu rasprodali. Većinom je, inače, riječ o jednodnevnim putovanjima čija se cijena kreće od 9200 kuna (plus avionske pristojbe) pa naviše. Aranžman s jednim uključenim noćenjem, koje nudi Speranza, nudi se pak za 11.000 kuna. Mnogi ne žele propustiti spektakl u Moskvi i mjesta se prodaju brzinski. Cijene nisu niske, ali, prenose nam agenti, svi putnici govore: “Ovo se događa jednom u životu”.

No, HNS je jučer priopćio da ulaznice iz ograničenog dodatnog kontingenta Fife neće u javnu prodaju, nego će biti omogućene za kupnju članovima nogometne obitelji, ponajprije aktualnim reprezentativcima i članovima stožera.

Predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija i vlasnik jedne zadarske Tomislav Fain djelić čarolije doživio je na polufinalnoj utakmici s Englezima.

– Isplatila se svaka kuna. Ne znam kome u srijedu navečer na stadionu u Moskvi nisu tekle suze radosnice... To što smo doživjeli bilo je nestvarno, neopisivo i da sam ikako mogao, ostao bih do nedjelje. Ali, kod nas je sezona počela i tko je u turističkoj branši, ne može si baš sad priuštiti da ga nema na poslu – kaže Fain, koji kaže da je u Moskvi sreo naše ljude koji su u rusku prijestolnicu doletjeli iz Ljubljane, Trsta, Venecije, Budimpešte, Beograda, čak i s aerodroma u Tivtu. 

Komentara 3

KR
kruti221
19:44 13.07.2018.

pa nije SUTRA tekma halooooooo?!??????

Avatar CENTARFOR
CENTARFOR
19:57 13.07.2018.

HAJDE HRVATSKA!!!!!! Mi SLAVIMO JOŠ OD JUČER!!! Ma kako god završilo!!!! Velesila u Nogometu HRVATSKA !!!!

Avatar Zgubider.
Zgubider.
20:00 13.07.2018.

"...HNS dodatne Fifine ulaznice neće pustiti u javnu prodaju, namijenjene su za kupnju ponajprije reprezentativcima i stožeru..."___E to nije dobro! I u ovako povjesnom trenutku dijelimo se na bogate i poznate te na "stoku" sitnoga zuba! I sad izlazi najteži balkanizam na površinu! Jel nije moglo 20% ulaznica privilegiranima a 80% u slobodnu prodaju ždrijebom? Sad lupajte palce dole...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije