Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prevara

Holdingovi honorarci dodavali kvadrate i varali na računima

račun
VL
23.03.2010.
u 13:45

Direktor Čistoće kaže da je riječ o teškoj zloporabi položaja i da ne zna kada će se problem riješiti.

Umjesto 36,80 kuna, koliko su joj režije Čistoće bile za prosinac, Loretti Jakovac komunalna naknada u siječnju je za istu uslugu narasla na 271,68 kuna. Na povećanje od čak 738 posto žalila se Gradskom uredu za komunalne poslove tražeći rješenje o poskupljenju koje joj također nisu ispostavili. Nakon što joj žalba nije uvažena, dobila je rješenje, no uočila je još jednu "anomaliju".

Protuzakonito rješenje

Rješenje je, naime, bilo 25 dana starije od datuma od kada se poskupljenje primjenjuje, a tijela javne uprave ne smiju odluke primjenjivati retroaktivno, pa je stoga takva odluka protuzakonita, objašnjava Munir Podumljak iz Partnerstva za društveni razvoj, udruge kojoj je Jakovac prijavila svoj slučaj.

– Slična protuzakonitost uočena je i kod naknade za uređenje voda. Holding time protuzakonito puni gradske proračunske rupe – smatra Podumljak.

Marko Melčić, direktor Čistoće, kaže da je do pogrešaka u računima došlo zbog teških zloporaba položaja.

Molba za suradnju

– Ustanovili smo masovne pogreške u računima. Radna skupina honoraraca u projektu jedinstvenog računa u Holdingu izmišljala je kvadrate i napravila nam peterostruki problem – rekao je Melčić. Direktor nije mogao precizirati koliko će trajati ispravljanje tih pogrešaka i moli građane za suradnju.

Komentara 13

DO
doktorica
18:05 23.03.2010.

Lopovi

BL
Bluno
14:37 23.03.2010.

Zanimljivo,kada god je neka afera u Holdingu krivi su honorarci i neku ljudi koji su lažirali pečat i potpis od Holdinga.

PO
pop72
15:08 23.03.2010.

eh šta se može harač-krvarina samo da se ubere ma kako god plati rajo harač

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije