Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ritam grada

Heroji uvijek skromno kažu “to bi učinio svatko”, ali zapravo samo rijetki pomažu

Kontrolor
Foto: Anto Magzan/Pixsell
15.02.2017.
u 15:14

Kontrolor Zagrebparkinga Nenad Hučić spriječio je u bijegu pljačkaše koji su Zagrepčanki istrkgnuli torbicu iz ruke.

Iako na svoju adresu uglavnom primaju žalbe zbog kazna koje su napisali građanima, u Zagrebparking je ovaj tjedan stiglo i neobično pismo – zahvale. Napisao ga je suprug Zagrepčanke koju su prošli tjedan napala dvojica pljačkaša te su joj pritom iz ruku otrgli torbicu. U bijegu ih je spriječio kontrolor parkinga Nenad Hučić. Nakon što je čuo vriskove uplašene žene, bez razmišljanja iskočio je pred pljačkaše i počeo vikati na njih, što ih je dovoljno uplašilo da bace torbicu i dadu se u bijeg. Nenad Hučić potom je pomogao ženi da se oporavi od šoka.

Suprug napadnute žene javio se u Zagrebparking kako bi javno zahvalio hrabrom kontroloru jer je smatrao da bi bez njegova nesebičnog čina situacija završila puno gore. Njegovo je pismo potom izazvalo cijelu lavinu pohvala. Skromni kontrolor, naime, nije nikome osim supruzi i djeci ispričao što se zbilo na Gagarinovu putu u Vrbiku kod Učiteljskog fakulteta tako da do pisma zahvale za njegov čin nitko nije ni znao. Štoviše, nakon dolaska policije koja je pomogla opljačkanoj ženi, on se mirno vratio na posao i nastavio provjeravati jesu li građani platili parking.

– Smatram da bi to svatko učinio. Znam da bih ja pomogao osobi u nevolji u bilo kojoj situaciji, jednako bih reagirao i da sam na radnome mjestu i “u civilu” – samo je skromno svoj pothvat prokomentirao 54-godišnji Zagrepčanin koji u Zagrebparkingu radi već 10 godina, a sada se prvi put susreo s razbojništvom. No činjenica je da je njegov pothvat herojski i da zaslužuje javnu pohvalu baš zato što to ne bi svatko učinio.

Malo ljudi danas zastane i pomogne onima koji su u nevolji, a manjak empatije je toliko porastao da oni koji pomažu zaista zaslužuju hvalospjeve.

Upravo ti heroji koji su uvijek spremni pomoći svoj pothvat redovito komentiraju riječima “ma to bi učinio svatko”, ali zapravo je istina potpuno drukčija. 
I zato veliko HVALA onima koji to čine.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije