Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
umirio građane

Gradonačelnik Bandić: U Zagrebu je voda za piće ispravna!

bandic
Robert Anić/PIXSELL
20.06.2013.
u 17:46

Oni koji su napravili cijelu ovu zbrku morat će i odgovarati – kazao je gradonačelnik

Voda za piće u Zagrebu je ispravna i pozivamo sve građane da je i dalje piju, a oni koji su napravili cijelu ovu zbrku oko toga, morat će i odgovarati – kazao je gradonačelnik Milan Bandić na konferenciji za novinare organiziranoj zbog objave teksta u Jutarnjem listu u kojem se na temelju HEP-ove studije navodi da je voda koja se pije u Zagrebu zagađena.

Da je riječ o krivoj interpretaciji studije te da je voda ispravna za piće, tvrde i iz Zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar.

– Voda za piće u Zagrebu je ispravna i iza te činjenice stoji naš Zavod. Mi smo jedini laboratorij koji može analizirati sve parametre, a analiza vode radi se tri puta tjedno – kazala je ravnateljica Zavoda Sanja Ožić.

Ispravnost vode potvrdio je i Dubravko Dragojević iz Sektora za vodoopskrbu.

– Mi smo javne vode koje građane opskrbljuju zdravom vodom. Grad Zagreb ima izuzetno kvalitetnu vodu, iznad europskog prosjeka. Po zakonskim normama mi vodu na svim vodocrpilištima kontroliramo svih sedam dana u tjednu i ne postoji ni jedan razlog zbog kojega bi se takav članak mogao napisati – objasnio je Dragojević.

Koji točno podaci iz studije nisu točno preneseni javnosti, gradonačelnik i njegovi suradnici nisu htjeli komentirati.

– To nema blage veze s onim čime se studija bavi, no mi o tome nećemo spekulirati. Želimo samo reći da je voda za piće ispravna – kazao je gradonačelnik.

Protiv autora teksta gradonačelnik Milan Bandić podnio je kaznenu i prekršajnu prijavu.

– Prekršajni postupak protiv gospode koja je to napravila i kaznena prijava za lažnu uzbunu građana podneseni su danas. Očekujem od mjerodavnih institucija da rade svoj posao, a sav novac koji dobijemo presudom dat ćemo u humanitarne svrhe – zaključio je gradonačelnik.

>>Bandić: Pijemo zdravstveno ispravnu i kvalitetnu vodu

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije