Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prošao projekt

Grade se neboderi na Savici, Skupština dala zeleno svjetlo

Neboderi na Savici
Foto: Dario Travaš
16.04.2014.
u 11:07

Gradski zastupnici usvojili su prijedlog gradnje poslovno-stambenoga kompleksa, što lokalni stanovnici ne odobravaju

Zagrebački električni tramvaj izdvaja se iz Holdinga u zasebno poduzeće, poslovno-stambeni centar vrijedan 150 milijuna eura gradit će se na Savici, a turisti će iz kočija razgledati grad – sve su to odluke usvojene na jučerašnjoj sjednici Gradske skupštine, koja je počela još prošli četvrtak. Već s početkom rasprave Davor Bernardić bio je potjeran, a van je, nakon dvije uzastopne opomene, ispraćen uz dvojicu zaštitara.

Puno rupa

Iako su se zastupnici držali dnevnog reda i konstruktivne rasprave, brojne odluke za koje su podigli ruke pune su rupa.

Tako primjerice nije uopće razrađeno kako će se organizirati poslovanje, hoće li Grad subvencionirati ZET i što će biti s radnicima nakon njihova konačnog izdvajanja. Donesena je i odluka o uvođenju nove vodne naknade, a prema kojoj bi se trebala pravednije naplaćivati usluga za pročišćavanje voda.

– Održali smo nekoliko sastanaka s Vijećem za vodne usluge koje nas je upozorilo na nelegalnost cijene koju naplaćujemo za pročišćavanje voda i onima koji nisu priključeni na pročistač – objasnila je uvođenje nove naknade pročelnica gradskog Ureda za gospodarstvo Mirka Jozić.

Dodala je da će se odsad naplaćivati naknada za razvoj pročistača voda onima koji ne koriste uslugu pročistača, te da nova naknada ne znači poskupljenje vode za građane nego isključivo usklađivanje odluke sa Zakonom o vodama.

Prekid zbog Branimirove

Do prekida sjednice došlo je i zbog burne rasprave oko naknade za izvlaštenje stanara u Branimirovoj ulici jer je prema mišljenju gradskih zastupnika HDZ-a, HNS-a i SDP 20-tak milijuna kuna prevelik iznos. No, na kraju kvorum je ipak skupljen i zastupnici su ipak podržali prijedlog oko isplate naknade stanarima Branimirove.

Komentara 7

ST
stefj
13:49 16.04.2014.

Zašto lokalni stanovnici ne odobravaju izgradnju poslovnog kompleksa? Samo zato da budu protiv? A tek ova fora s naplatom pročistača... Oni koji su spojeni na njega plaćat će uslugu pročišćavanja voda, a oni koji nisu plaćat će naknadu za razvoj pročistača. Što je tu sad pak pravednije nego ono prije? Naročito ako su iznosi isti? Ajoj, koje gluposti...

ZL
zlatokljuni
08:24 17.04.2014.

eto dragi sdp-ovci! uspjeli ste od potrčka napraviti čudovište koje vam sad trpa, a da mu više ne možete ništa! Premrežio je grad sličnima sebi i sad je nedodirljiv, a sumnjivi poslovi cvjetaju. Ovo što se zove Skupština je muppett show i bolje je ukinuti nego bandićevcima plaćati za provođenje javašluka

SA
samodinamo
14:22 16.04.2014.

bravo za skupštinu i za zeleno svjetlo neboderima na savici!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije