Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raspisan natječaj

Grad traži tko će u Zagrebu za 11 milijuna kuna održavati javne zahode

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
19.10.2021.
u 08:21

Deset milijuna odnosi se na popravak i održavanje 30 javnih zahoda, a milijun kuna planirano je za sve rezervne dijelove i eventualne sanacije koje naručitelj nije mogao predvidjeti. Ponude se primaju do 16. studenog

        Javni zahod u Cesarčevoj mjesečno posjeti oko 250.000 ljudi. Onaj u pothodniku na Glavnom kolodvoru 180.000, a na Kaptolu 80.000. A svi drugi zagrebački javni nužnici puno su manje posjećeni pa se, primjerice, kad se govori o onima na Kvatriću, Branimirovoj, Mihaljevcu ili kod ulaza u Maksimir, barata brojkom od nekoliko desetaka ljudi. Stoga je važno i da su ti WC-i besprijekorno čisti pa je Grad Zagreb raspisao natječaj za usluge popravaka i održavanja javnih zahoda koji je “težak” 11 milijuna kuna.

Procijenjena je to vrijednost, deset milijuna odnosi se na popravak i održavanje, a milijun kuna planirano je za sve rezervne dijelove i eventualne sanacije koje naručitelj nije mogao predvidjeti. Brinut će se tako onaj tko posao dobije za trideset javnih zahoda, a morat će paziti, dakle, na čistoću, ali i na to da su postojeće instalacije, uređaji i sanitarna oprema tehnički ispravni te voditi dnevnik o tome. Dužni su i osigurati svakodnevno dežurstvo osoba, radnim danom, vikendom i blagdanom, od 0 do 24 sata. Obvezna je i dezinfekcija, a ugovor koji počinje vrijediti nakon potpisivanja, stoji u dokumentaciji, neće trajati dulje od godinu dana. Za iznos od 11 milijuna kuna tvrtka koja dobije posao morat će financirati i sredstva za čišćenje WC-a, i to ona koja odgovaraju ekološkim standardima. Ponude se primaju do 16. studenoga.     

Komentara 1

DU
Deleted user
08:47 19.10.2021.

U Njemačkoj, Austriji, Norveškoj, Francuskoj, Mađarskoj, Poljskoj i drugim zemljama se plaća korištenje javnih zahoda, uglavnom 50 eurocenti ali i skuplje. Zašto da porezni obveznici palćaju održavanje javnih zahoda kad oni mogu biti privatni, poticati privatnu inicijativu i rješavati problem nezaposlenosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije