Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cijena? Milijun kuna

Raspisan natječaj, traži se izvođač za zvučnu izolaciju sljemenske žičare

Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
12.10.2021.
u 15:49

Grad Zagreb je, neovisno o sporu u kojem je s Državnim inspektoratom, najavio da će sanirati buku što je više moguće, a ovo je bilo rješenje kojim se to pokušava i postići.

Nakon najave da će prekomjernu buku na sljemenskoj žičari sanirati unutarnjom zvučnom izolacijom na kutnoj građevini koja stoji između početne postaje i međupostaje Brestovec, Grad Zagreb raspisao je i natječaj kojim traži izvođača za te radove. Vrijednost im je 800 tisuća kuna, odnosno milijun s PDV-om, kako je također najavljivano, a tvrtke koje se žele uhvatiti posla mogu ponude poslati do 2. studenoga.

Cilj je, stoji u natječajnoj dokumentaciji, buku smanjiti za minimalno 2,6 do maksimalno 12,2 decibela, čime bi bila u gabaritima određenima Pravilnikom o najvišim dopuštenim razinama buke u sredini u kojoj ljudi rade i borave. Iz troškovnika natječaja, koji ima samo četiri stavke, može se uz to vidjeti da će radovi biti relativno jednostavni i slični, primjerice, zvučnoj izolaciji sobe u glazbenim studijima. Potrebno je, piše, nabaviti 1200 četvornih metara zvučno upijajućeg materijala debljine 50 milimetara za stropove objekta te 400 kvadrata podloge za podove.

Postavlja se još 800 četvornih metara podne obloge otporne na kemikalije, abraziju, masti i ulja. Posljednja stvar koja se traži od ponuditelja, nakon radova, jest mjerenje razine buke, na istim pozicijama gdje je ona provjeravana i prije. Buka je, podsjetimo, razlog zbog kojeg sljemenska žičara nije dobila posljednju od 11 potrebnih dozvola pa već gotovo godinu dana nije u funkciji. Grad Zagreb je, neovisno o sporu u kojem je s Državnim inspektoratom, najavio da će sanirati buku što je više moguće, a ovo je bilo rješenje kojim se to pokušava i postići. No, kako je Večernji već pisao, do samog otvorenja žičare neće doći vjerojatno do kraja godine, s obzirom na rokove nabave, žalbeni rok, pa i same radove koji se moraju provesti. 

Komentara 10

ZI
zinegoid
16:17 12.10.2021.

dali je netko nešto pitao projektante i nadzor tog projekta. odgovornost drugovi, gospodo, što god da ste.... jadno

LA
lajh1985
15:53 12.10.2021.

Za ovo koliko su para bandicevi igraci iscucali za ovu zicaru mogla je zicara ici skroz iz centra do sljemena

AN
Anemija
16:44 12.10.2021.

Ma to je ukleta žičara koja neće nikada proraditi. Džaba bacaju pare.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije