Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EP u Hokeju

‘Gostima iz Europe pokazat ćemo zelinske ljepote'

Hokej u dvorani
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
Autor
Mateja Šobak/VLM
24.12.2013.
u 15:54

Grad u društvu Praga, Berna, Šiauliaija i Beča koji su također domaćini skupina

Za nešto manje od mjesec dana Zelina će se naći u društvu Praga, Berna, Šiauliaija i Beča, gradova koji su, uz nju, domaćini reprezentacijama na Europskom prvenstvu u dvoranskom hokeju te će njezini građani, ističe gradonačelnik, moći uživati u najvećem sportskom događaju nakon Univerzijade.

Zabavni sadržaji

– U 3. skupini, kojoj smo mi domaćini, natjecat će se Finska, Portugal, Turska, Wales i Hrvatska – rekao je gradonačelnik Svetog Ivana Zeline, Hrvoje Košćec, te dodao da su pripreme za prvenstvo, koje će se održati od 17. do 19. siječnja, već počele. Tehnička podrška i uređenje dvorane prema zahtjevima natjecanja već su počeli, kao i promotivna kampanja, s obzirom na to da se, uz Zelinčane, očekuje dolazak gledatelja iz Zagreba i okolnih gradova.

– Za navijače ćemo organizirati i popratni zabavni program, a za sudionike prvenstva osigurat ćemo i volontere koji će im predstaviti grad, povesti ih u razgledanje i biti uz njih tijekom trajanja natjecanja – kaže gradonačelnik, koji će za vrijeme prvenstva ugostiti i službene delegacije Europskog i Hrvatskog hokejskog saveza te diplomatske predstavnike zemalja sudionica.

Sveti Ivan Zelina nije slučajno odabran kao jedan od gradova domaćina prvenstva.

– Hokej u Zelini ima uspješnu povijest još od pedesetih. U Hokejskom klubu Zelina prve su sportske korake napravili brojni vrhunski igrači, a i danas je hokej kod nas vrlo popularan sport – rekao je gradonačelnik Košćec te dodao da je HK Zelina najveći i najbrojniji hokejski klub u Hrvatskoj s više od 200 aktivnih igrača i igračica.

Sport i kultura

Prvenstvo će, osim za promociju hokeja, Zelinčani iskoristiti i za predstavljanje svoga grada. Posjetitelje će voditi po popularnim vinskim cestama te ih upoznati s kulturom svoga kraja.– Zbog stalne naseljenosti Zeline još od brončanog doba, naša je baština zaista bogata – rekao je gradonačelnik te dodao kako će navijači, osim u sportu, moći uživati i u kapelama, crkvama te burgu Zelingradu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije