Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bandić o garažama

'Gdje ostaviti auto? Kao Batman da zuji dok smo na Jelačić placu?'

bandić na ljestvama (1)
Sanjin Strukić/PIXSELL
04.07.2013.
u 15:49

Gradska skupština izglasala je - padaju cijene parkiranja u Zagrebu! Za sat vremena parkiranja u 1. zoni plaćat će se osam umjesto 10 kuna, a u drugoj umjesto 5, četiri. Pasti će i cijene u garažama.

Cijene parkiranja u gradu od ponedjeljka 15. srpnja padaju pa će Zagrepčani za sat vremena parkiranja u 1. zoni plaćati osam umjesto 10 kuna, a u drugoj umjesto 5, četiri. Pasti će i cijene u garažama. Umjesto 7 kuna, sat će koštati 6 kuna, osim u garažama u Petrinjskoj i Langovom trgu gdje će ostati ista cijena kao i sada. Od prisutnih 45 zastupnika, njih 44 podržalo je prijedlog Milana Bandića da se cijene snize pa se ispostavilo da je gradonačelnik bio u pravu kada nije želio ići u formalnu koaliciju.

U svom stilu apelirao je na zastupnike da prihvate nove cijene kako bi se popunile poluprazne garaže. Iako su neki zastupnici postavili pravo pitanje - a gdje je analiza stanja i projekcija kako će nove cijene utjecati na Zagrebparking, te odakle opravdanost sniženja, na kraju je samo jedan od njih ostao suzdržan.

U HNK i zimi

Znate li da Beč ima 204 garaže, a bivša Skupština se hvalila kako su uspjeli zabraniti gradonačelniku da gradi garaže u centru grada. Toga više nemam ni u banana državama. To je van pameti. Kako ćete doći u grad i gdje ostaviti automobil? Kao Batman? Dođemo na Jelačić plac, malo se zadržimo i obavimo shopping, a auto zuji iznad nas - našalio se Bandić. Istaknuo je kako su garaže u centru grada neophodne te ih planira izgraditi još.

- Vjerujem da ću u ovom mandatu ispuniti svoj san, izgradnju garaže pored HNK-a. Zamislite, da Zagrebačke dame mogu fino doći u kazalište čak i zimi na minus 3 - kazao je Bandić. Napomenuo je i kako su zastupnici zajedno s Gradskom upravom sami krivi što grad ne zarađuje novac u garažama kao i Tomislav Horvatinčić u centru Cvjetni.

- Tko je nama kriv što nismo napravili ne jednu, nego dvije garaže. Sami smo si krivi i privatne poduzetnike nesmijemo doživljavati kao protivnike već partnere - kazao je Bandić

>>Besplatni udžbenici, jeftinije parkiranje i niže komunalije

>>Ljubičić: Holding je kičma funkcioniranja ovog grada

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije