Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Građani iz Blata ogorčeni:

Na mjestu nesreće se postavljaju ležeći policajci: Žalosno je da se reagira tek nakon tragedije!

Ležeći policajci
Foto: Čitateljica
1/7
24.05.2019.
u 15:42

Živim nedaleko i 30 puta su mi se već zabijali vozilima u ogradu i nitko nikad nije reagirao, požalio se jedan stanovnik.

Stanovnici Blata u nevjerici su nakon sinoćnje tragedije u kojoj je stradala sedmogodišnja djevojčica Greta. Građani s kojima smo razgovarali ogorčeni su jer, kako kažu, vozači stalno jure Karlovačkom cestom, a uklonjeni su ''ležeći policajci'' jer su se neki mještani žalili kako im zbog njih pucaju fasade i prozorska stakla. Ipak, danas u popodnevnim satima na mjestu tragedije počelo je postavljanje novih uspornika. 

Isto tako građani tvrde da u njihovu naselju nema ni patrola prometne policije koje bi trebale sankcionirati prekršitelje. 

Video - Stanovnici Blata ogorčeni su zbog tragične pogibije djevojčice

 

– Ovdje su nekad bili uspornici, no nitko od struke nije uvažio naše mišljenje. Nitko nije uvažio našu peticiju s 200 potpisa koju smo nedavno poslali gradskim vlastima, a kojom smo tražili da vrate ''ležeće policajce'' na kritična mjesta. Rekli su da nisu potrebni, a eto kako nisu, dijete je moralo poginuti. Živim nedaleko i 30 puta su mi se već zabijali vozilima u ogradu i nitko nikad nije reagirao – požalio se jedan stanovnik, dok je njegov sumještanin dodao:

– Mislim da bi policija trebala postaviti mjerače brzine, no ovdje živim 30 godina i možda sam samo jednom vidio patrolu u akciji.

Andreju (29) iz Blata također je potresla sinoćnja tragedija.

– I ja imam dijete, žalosno da se mora dogoditi tragedija da bi se nešto pokrenulo. Prethodno su ostrugali sloj ceste, ali to nije usporilo one koji divljaju po Karlovačkoj. U našem naselju potrebni su i uspornici i policijske patrole. I ne samo zbog prometnih prekršaja, bilo je ovdje svega, pa i pokušaja uvlačenja djece u nepoznate automobile... – kazala je.

Ležeći policajci
1/7

Jedna mještanka upozorila je kako mnogo djece sudjeluje u prometu u tom novozagrebačkom naselju.

– Mnogo ih samostalno ide u školu, a riječ je o prvašićima. No, moju unuku roditelji voze u školu. Opasno je i ne usude se pustiti je da putuje sama. Poznavala sam stradalu djevojčicu i znam njene roditelje. To mi je jako teško... – ispričala nam je sugovornica iz Blata. 

Komentara 35

Avatar VrliNoviSvijet
VrliNoviSvijet
15:06 24.05.2019.

Zadnje vrijeme moj je dojam da su taksisti u Zagrebu najgori vozači. Oni su nekad bili profesionalci, a danas taksije vozi tko stigne i valjda misle da kad sjednu u taksi za njih ne vrijede više prometni propisi. Zadnjih nekoliko dana sam svjedočio u više slučajeva opasnom kršenju propisa za koje se oduzima vozačka dozvola. Trebalo bi postaviti što više kamera po gradu, svašta bi se vidjelo.

KR
krmnazabrana
14:36 24.05.2019.

Policija kontrolira je li nekom pregorio žmagavac ili ne. Hvata ljude za prekoračenje brzine, tamo gdje je idealno za vozili, ali djelatnici cestogradnje nisu postavili znak dopuštenja, pa slučajno važi ograničenje.

HR
hrxxx111
15:28 24.05.2019.

policiji je najveci problem dal je pojas vezan. Ne branim idiote u bemvejima ali i pjesaci bi trebali puno vise paziti u prometu. Svaku vecer vozim iz Samobora u Zagreb i nagledam se svega. Jucer muskarac i zena setaju poo cesti u Bestovju potpuno obuceni u crno. Da je isao auto u susret s neispravnim svjetlima(svakom trecem kratka pucaju u zrak i ima upaljene maglenke) pokupio bi ih iako sam vozio 50. Nedavno sam sreo biciklista u vojnoj maskirnoj jakni odmah izvan Samobora. Pitam se dal je taj jos ziv. Komadic reflektirajuce trake nocu spasava zivote.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije