Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRETAN KRAJ

FOTO Početkom godine pronašli bolesnog lisca na Žitnjaku. Dobri ljudi su ga izliječili i pustili u divljinu

Lisica
Facebook/Zoološki vrt grada Zagreba
28.03.2024.
u 16:21

Lisac koji je liječen od šuge u Oporavilištu za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba uspješno je pušten u prirodu na obroncima Medvednice iznad Markuševca.

Nakon što su u siječnju fotografije jednog neobičnog lisca s područja Žitnjaka postale viralne na internetu, Zoološki vrt Grada Zagreba u četvrtak je objavio sretne vijesti o njegovu oporavku i puštanju u divljinu. Nakon što je primijećen na Žitnjaku gdje je tražio hranu, postavljene su lovke kako bi se uhvatio i pružila mu potrebna pomoć. Lisac je uskoro završio na liječenju u Oporavilištu za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba.

Strpljenje i briga veterinarskog tima isplatili su se, jer je lisac uspješno liječen od šuge, koja je oštetila veliki dio njegova krzna. Nakon 15 dana terapije, počela mu je rasti nova dlaka, a lisac je postao snažniji i zdraviji. Jutros je, nakon što je potpuno oporavljen, pušten na obronke Medvednice iznad Markuševca, gdje je pronašao novi dom.

"Sjećate li se lisca sa Žitnjaka čije su fotografije u siječnju preplavile internet?! Neki su nagađali da je riječ o liscu, neki su tvrdili da je riječ o nekoj egzotičnoj vrsti, a neki su u njemu prepoznavali sličnost s bićima iz znanstvene fantastike. Nakon liječenja i oporavka u Oporavilištu za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba lisca smo jutros pustili u prirodu. Novi je dom našao na obroncima Medvednice iznad Markuševca.

Podsjetimo, nakon što je bolestan lisac uočen na Žitnjaku, na području gdje je tražio hranu, postavili smo lovke. Strpljenje nam se isplatilo. Nekoliko dana kasnije lisac završio na liječenju.  Šuga mu je oštetila velik dio krzna i prvih je dana bio jako slab. Dobio je potrebnu terapiju, a nakon 15 dana mu je počela rasti nova dlaka.

VEZANI ČLANCI:

Sretni smo što se uspješno izliječio i u potpunosti oporavio! Sada će prvi rođendan proslaviti u prirodi. Uskoro bi mogao početi i tražiti družicu", piše zagrebački ZOO uz fotografije lisca koji je sada potpuno oporavljen.

GALERIJA Prekrasni prizori s Tomislavca: Pogledajte kako je Zagreb prigodno ukrašen za Uskrs

Lisica
1/17
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije