Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HOTELI ZA PSE

Gdje ostaviti psa dok ste vi na putu? U ovih će pet hotela u Hrvatskoj vaši ljubimci uživati

Hotel Navigo/Privatna arhiva
Foto: Hotel Navigo - Privatna arhiva
1/6
24.03.2024.
u 08:00

Planirate godišnji odmor, ali svoje ljubimce ne možete ni povesti na put ni ostaviti ih članu obitelji ili prijateljima na čuvanje? Osim privatnih 'teta čuvalica', pronašli smo brojne hotele za pse. Neki imaju i bazene, agility park, pseći frizerski salon, web nadzor...

Razdvajanje psa i vlasnika za neke može biti posebno teško, ali kada je to neizbježno, najbolje je ljubimca ostaviti u sigurnim rukama profesionalaca. Tamo će dobiti najbolju skrb, ali i zabavu. Većina hotela za pse traži da su vaši ljubimci zdravi, uredno cijepljeni, da ne pokazuju znakove agresije te da se slažu s drugima. Većina ih također traži da donesete pseću knjižicu i hranu na koju je vaš pas naviknut. Ostavljate li svog psa u hotelu za pse nemojte se ustručavati naglasiti ako vaš ljubimac ima zdravstvene probleme, što voli, što ne voli, ima li određene strahove i sve na što profesionalci u čijim rukama ostavljate ljubimca trebaju paziti kako bi ovo iskustvo bilo pozitivno. Dok neki hoteli naglašavaju da ne primaju pse koji nisu socijalizirani s drugima, neki će ih primiti, ali uz veću naknadu za čuvanje. Neki hoteli nude vanjski smještaj, neki unutarnji, cijene variraju, ali ako vaš ljubimac ostaje duže od nekoliko dana cijena se, u pravilu, može sniziti.

Habitat 

Hotel i škola za obuku pasa Habitat smješten je u Bilju, nedaleko od Osijeka. Habitat nudi čuvanje pasa do 12 sati, 24 sata, ali i na više dana. U ponudi hotela nude vanjski i unutarnji smještaj. Vanjski smještaj uključuje natkrivene boksove u kojima se nalaze prostrane kućice, a unutarnji uključuje grijane sobe pri nižim temperaturama ili klimatizirane sobe za vrijeme vrućina. Habitat se rasprostire na 6000 kvadrata i ima četiri ograđena dvorišta. Cijena za 24 sata varira od 13 € do 40 €, ovisno je li riječ o kastriranom psu, psu koji se ne slaže s drugima ili kuji u tjeranju. Cijena čuvanja psa je nešto niža kada psi dolaze na dva do šest noćenja, a iznosi od 20 € do 22 €. Habitat nudi i mogućnost najma ograđenog dvorišta od 3000 kvadrata za vlasnike i ljubimce koji nemaju mogućnost puštanja ljubimca u neograđenim područjima, a cijena iznosi 15 € za sat vremena.

Woff Woff 

U bližoj okolici Zagreba, u Kupincu, smjestio se hotel za pse Woff Woff. Njihov pseći resort idealan je za srednje i velike pse, za pse različitih potreba i svih dobi. Bitno je znati da morate ponijeti hranu za svog psa i njegov krevetić. U preporukama navode da bi bilo idealno kada bi psa doveli u posjet prije dužeg ostanka, a cijena takvog dolaska od sat vremena iznosi 20 €. Woff Woff nudi i agility park za pse, mjesto gdje se psi mogu igrati trčeći kroz tunele, brčkajući se u bazenu ili pak skačući preko rampi, cijena varira od 10 € do 40 € po satu. Ono što će se posebno svidjeti vlasnicima koje je strah ostavljati svog psa je prijenos uživo - cijelo vrijeme preko web kamere možete pratiti svog ljubimca, a usluga se naplaćuje 10 €, jednokratno. Cijena noćenja u Woffu Woffu iznosi od 20 € za pse koji će biti u društvu drugih pasa. 30 € je za one koji će biti odvojeni od drugih pasa, ali dobit će tri individualne šetnje dnevno.

VEZANI ČLANCI:

House4dogs 

Smješten u Kozjači, House4dogs hotel za pse mjesto je nulte tolerancije na agresiju kod životinja. Kod njih nema mjesta za pse koji nisu socijalizirani za druženje s drugim psima, a vlasnike upozoravaju da se agresivno ponašanje ne može sakriti te mole za iskrenost. S obzirom na to da je psima u ovom hotelu omogućeno slobodno kretanje u kontroliranim uvjetima, očekuje se da je vaš ljubimac potpuno socijaliziran. Ovaj hotel za pse nudi različite cijene za noćenje, cijene ovise o duljini boravka, ali i terminu boravka vašeg ljubimca. Redovne cijene variraju od 20 do 35 € po danu dok u sezonskom razdoblju, odnosno preko ljeta i tijekom božićnog razdoblja, cijene rastu pa ćete tada za noćenje izdvojiti nekoliko eura više. House4dogs nudi i dodatne usluge poput pranja i šišanja psa, ali i uslugu prijevoza psa do Zagreba ili Velike Gorice. Svi psi moraju biti uredno cijepljeni, a za rezervaciju smještaja potrebno je detaljno ispuniti informacije o samom psu.

Alpha Dog 

Hotel za pse Alpha Dog nalazi se u Petini, dva kilometra od zagrebačke obilaznice, u prirodnom okruženju na prostoru većem od 20 tisuća kvadrata. U hotelu za pse dostupno je 30 prostranih boksova, a imaju i klimatizirani unutarnji prostor. Prostor je noću osvijetljen reflektorima, a preko noći se psima pušta glazba. Hotel za pse ima i 24-satni veterinarski nadzor. Objekt je cijelo vrijeme pod videom nadzorom, a kamere su postavljene u unutrašnjem i vanjskom dijelu. U hotelu nude tri programa za čuvanje ljubimca. Basic program je smještaj u vanjskom boksu, dvije šetnje dnevno i izlaženje u veliki ograđeni prostor za slobodno kretanje, a cijena je 17 € po noćenju. Classic program nudi smještaj u unutrašnjim boksovima koji su noću osvijetljeni, tri šetnje dnevno i i druženje s drugim psima na površini od 8000 kvadrata po cijeni od 20 € po noćenju. VIP – kućni smještaj je program u kojem je vaš pas u kućnoj obiteljskoj atmosferi, a cijena je 25 € po noćenju. Alpha Dog Team također stoji na raspolaganju vlasnicima pasa koji su zainteresirani za profesionalnu dresuru njihovog psa u školi za pse Alpa Dog.

Foto: Hotel Navigo - Privatna arhiva

Navigo

Hotel za pse Navigo udaljen je 25 kilometara od Splita, a smješten je u Gizdavcu. Svi psi su dobrodošli u hotel Navigo, neovisno o dobi ili pasmini, ali iz hotela napominju da ne primaju pse koji su pokazali agresiju prema ljudima. Ako pas ne podnosi druge pse onda se igra s vlasnicima i djecom, a svaki pas u hotelu ima svoj unutarnji prostor. Psi spavaju isključivo u unutarnjem prostoru, imaju klimatiziranu sobu s prozorom iz kojeg se pruža pogled. Ovaj luksuzni hotel za pse ima i bazen u vanjskom dijelu hotela, prostor za igru uz tisuće kvadrata travnjaka. U hotelu Navigo nude uslugu prijevoza, a u udarnim je terminima smještaj u hotelu potrebno rezervirati i nekoliko mjeseci unaprijed. Cijena noćenja u ovom hotelu ovisi o broju dana, cijena je do tri dana 30 € po noćenju, a ako pas ostaje duže od četiri dana cijena je 25 € po noćenju. Odobravaju i popuste za duže boravke, a ako vlasnik ima dva psa, cijena za drugog je snižena za 50%.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije