Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagreb advent run

FOTO Najzabavnija maskirana utrka okupila rekordan broj trkača, pridružile im se i bebe, ljubimci...

storyeditor/2023-12-10/PXL_101223_107271627.jpg
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/74
10.12.2023.
u 21:27

Humanitarni je cilj osmog izdanja utrke Zagreb Advent Run bio podržati zakladu UniSport Srce, koja pomaže mladim sportašima

Više od 4300 trkača iz 30 zemalja trčalo je danas zagrebačkim ulicama u sklopu osmog izdanja najveće europske adventske utrke Zagreb Advent Run. Startalo se ispred hotela Hilton Garden Inn na Radničkoj, a maskiranim trkačima pridružili su se i brojni domaći sportaši, među kojima su bili i Damjan Rudež, Maja Drobnjaković, Đurđica Orepić, Nikica Ljubek te Marko Kos.

Titula najbržeg trkača na dionici od pet kilometara pripala je Danijelu Pečeku, žensku konkurenciju "pomela" je Ana Martinović, a dužu dionicu najbrže su svladali Edit Filo u ženskoj konkurenciji te Antonio Pavliš u muškoj. Humanitarni je cilj utrke ovoga puta bio podržati zakladu UniSport Srce, koja potiče razvoj studenata sportaša u Hrvatskoj.

storyeditor/2023-12-10/PXL_101223_107271627.jpg
1/74

Svaki trkač je po završetku utrke dobio zasluženu medalju, a posebno su nagrađene najuspješnije trkačice i trkači, kao i najmlađi i najstariji sudionik.

– Ponosni smo i izrazito zadovoljni rekordnim odazivom trkača koji su bili dio najveselije i najbrojnije kostimirane adventske utrke u ovom dijelu Europe. Zahvalni smo svakom trkaču koji je sudjelovao u utrci i na taj način podržao njezin plemeniti cilj. Osmi put zaredom, Zagreb Advent Run uspio je povezati ljude velikog srca, podsjećajući nas u ovo blagdansko vrijeme na radost nesebičnog pomaganja drugima. Osim toga, nama organizatorima bitno je i to što putem najveće utrke u Republici Hrvatskoj promoviramo vrijednosti nade, mira, vjere i radosti, kao kršćanske, ali i univerzalne vrijednosti koje su duboko utkane u identitet grada Zagreba i Zagrepčana – izjavio je Mario Petrović, predsjednik MPR Grupe. 

VEZANI ČLANCI: 

Utrka je već dobro poznati sinonim za zajedništvo te ističe važnost tjelesne aktivnosti i podržava zdrav način života, njegujući sportski duh među sudionicima iz različitih država svijeta. Kostimirani trkači ispunili su zagrebačke ulice i pridonijeli kontinuiranom jačanju Zagreba na sportskoj i blagdanskoj turističkoj karti Europe.

– Zahvaljujem svim sudionicima ovogodišnjeg Zagreb Advent Runa na podršci našem cilju ulaganja u budućnost studenata sportaša. Ova suradnja s Hrvatskim akademskim sportskim savezom donosi nam priliku da zajedno gradimo most između sporta, zdravlja i akademske izvrsnosti. Uz podršku trkača i sponzora, Zaklada UniSport Srce nastavit će s dodjelom stipendija, podrškom projektima te poticanjem inovacija koje će oblikovati motivirajući put mladih sportaša. Još jedno veliko hvala svakom pojedincu na neprocjenjivom doprinosu – istaknuo je Goran Šprem, upravitelj Zaklade UniSport Srce i istaknuti profesionalni sportaš s bogatom rukometnom karijerom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije