Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opirao se

Filmska potjera u Sesvetama: Policija uhvatila drskog razbojnika, a on je onda izvukao pištolj

policija ilustracija
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
01.02.2024.
u 11:01

Muškarac se oglušio na naredbe policijskog službenika da izađe iz vozila te da je pokušavao staviti vozilo u pogon i pobjeći, imajući u vidu da se radilo o osobi naoružanoj vatrenim oružjem, policijski službenik je uporabio sredstva prisile

Iz Policijske uprave zagrebačke objavili su kako je jučer oko 11 sati u Sesvetama, točnije, u Vugrovcu nepoznati muškarac počinio razbojnštvo. Situacije se odvila u trgovini u Ulici Augusta Šenoe kada je muškarac, prijeteći vatrenim oružjem, počinio razbojništvo nad zaposlenicom trgovine, otuđio novac te pobjegao osobnim automobilom.

Od početnog događaja, u idućih dvadeset minuta u naselju Gorenec policijski službenik uočio je vozilo koje je opisom odgovaralo vozilu korištenom za bijeg s mjesta počinjenja kaznenog djela, a kada se približio, u vozilu je uočio muškarca čiji izgled je odgovarao opisu počinitelja razbojništva.
 
S obzirom da se muškarac oglušio na naredbe policijskog službenika da izađe iz vozila te da je pokušavao staviti vozilo u pogon i pobjeći, imajući u vidu da se radilo o osobi naoružanoj vatrenim oružjem, policijski službenik je uporabio sredstva prisile, raspršivač s nadražujućom tvari i tjelesnu snagu, radi sprječavanja njegovog bijega i savladavanja otpora.

VEZANI ČLANCI: 

Nakon što ga je policijski službenik izvukao  iz vozila, muškarac je nastavio pružati aktivni otpor, zbog čega ga je policijski službenik i dalje pokušavao savladati uz uporabu tjelesne snage.  U jednom trenutku muškarac je posegnuo za pištoljem, zbog čega je policijski službenik, radi odbijanja napada na svoj život i traženja pomoći, ispalio hitac u zrak, nakon čega je muškarac odbacio pištolj.

Dolaskom drugog policijskog službenika u pomoć, muškarac je savladan uz uporabu tjelesne snage i sredstava za vezivanje, nakon čega je priveden u policijsku postaju. Utvrđeno je da se radi o 47-godišnjaku, nad istim je u tijeku kriminalističko istraživanje.

VIDEO: Strava u Zadru: Staford usmrtio staricu u stanu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije