Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
q'art u tvom kvartu

Festival zajednice stigao u Špansko uz koncept reviju, šahovske simultanke i kino na otvorenom

Zagreb: Održano ljetno izdanje Projekt Ilica: Q'ART
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
1/6
16.06.2023.
u 15:00

Atmosferu će kao i na Ilici podizati jazz i blues izvođači među kojima su i Valerija Nikolovska trio, Vojkan Jocić trio, Mangroove i Bluzy threesome. Podršku festivalu, uz donatore, dali su i Ministarstvo kulture i medija, Grad Zagreb te Mjesni odbor Špansko-sjever

Izložbe, kazališne predstave, nastupi zborova, kino na otvorenom te šahovske simultanke uz šahovskog maga Alojzija Jankovića samo su dio programa koji vas do nedjelje očekuje na Festivalu zajednice u Španskom na Trgu Ivana Kukuljevića. Dio je to projekta "Q'ART u tvom kvartu" kojim organizatori nastoje pomoći kvartovima te što više među sugrađanima promovirati uključenost u zajednici. 

– Ovo je prvi put da takoreći izlazimo iz naše zone komfora, odnosno da smo s festivalom napustili Ilicu, no kalup je isti. Cilj nam je znanje i istraživanje koje godinama provodimo u Ilici prenijeti i na druge kvartove uz aktivno uključivanje lokalnih umjetnika i prijedloga sadržaja koje lokalna zajednica donosi sa sobom. Zato će i na festivalu u Španskom sudjelovati različiti kreativci i udruge te odgojne obrazovne ustanove sa zapadnog djela grada, ali i umjetnici različitih područja iz cijele Hrvatske – kaže jedna od organizatorica Ivana Nikolić. 

VEZANI ČLANCI: 

Sutra će tako u podrumu Mjesnog odbora Špansko sjever, od 11 do 13 sati, Zbor IKS održati radionice pjevanja uz voditelja Dorijana Leopolda, a od 19 do 20 sati na Trgu Ivana Kukuljevića moći će se pogledati filmovi nastali na filmskim radionicama u Španskom, autora Igora Jelinovića.

U podrumu Mjesnog odbora u nedjelju, od 10 do 19 sati, održat će se šahovsko natjecanje, u kojem mogu sudjelovati svi stariji od sedam godina. Od 17 sati startat će i šahovska simultanka, a sudionici će pokušati nadmudriti šahovskog eksperta Alojzija Jankovića. 

Što radi neposlušno mače, na istoimenoj pričaonici u nedjelju, od 9.30 do 10 sati, klinci od tri do šest godina moći će saznati u Dječjem vrtiću Sunčana, gdje će se od 10 sati do podne održati i likovno-kreativna radionica "Brodovi iz mašte". Od 10 do 11.30 sati na Trgu Ivana Kukuljevića svoje će plesno umijeće pokazati polaznici Umjetničke plesne škole Silvije Hercigonje, a u podne će Trgom prošetati i avangardni modeli u sklopu Q'ART koncept revije.

VEZANI ČLANACI: 

"Pjeva mi se pjesma" naziv je koncert predstave Poco Loco Teatra, pod redateljskom palicom Renate Carole Gatice, a publiku će zabavljati od 18 sati. 

Atmosferu će kao i na Ilici podizati jazz i blues izvođači među kojima su i Valerija Nikolovska trio, Vojkan Jocić trio, Mangroove i Bluzy threesome. Podršku festivalu, uz donatore, dali su i Ministarstvo kulture i medija, Grad Zagreb te Mjesni odbor Špansko-sjever. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije