Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predstave i radionice 'pod prozorom'

Festival ulične umjetnosti ponovno stiže u zagrebačke kvartove, provjerite je li i vaš na listi

Zagreb: Cirkuski umjetnici Cirkorame
Sanjin Strukic/PIXSELL
29.08.2023.
u 10:00

Svratite naradionicu hula-hupa i predstavu sa žonglerima. Kulturni ulični festival otvara se u petak na Branimirovoj tržnici, a u subotu i nedjelju je na Borovju

Parkovi, trgovi i šetnice kod Branimirove tržnice i remize te oni u Borovju, Ravnicama i Dugavama postat će pozornice na kojima će nastupati niz uličnih umjetnika, što već iskusnih izvođača, što novih lica koja se tek probijaju na toj jedinstvenoj sceni. Počinje, naime, peto izdanje Kulturnog uličnog festivala (KUF) koje će tijekom rujanskih vikenda ponovno dovesti predstave lokalnih i inozemnih cirkusnih i uličnih umjetnika pod vaše balkone.

– KUF je zamišljen kao festival koji dostavlja umjetnost u zagrebačke kvartove u kojima je ona manje zastupljena ili gotovo nedostupna. Ekološki je osviješten i dolazi s jednim vozilom, vlastitim tribinama, razglasom i svjetlima na baterije, a iza sebe ne ostavlja otpad – poručuju organizatori te najavljuju i nekoliko velikih novosti na ovogodišnjoj manifestaciji.


>>VEZANI ČLANCI: 


Oformljen je dječji žiri koji čine klinci iz dramske škole Doza drame, a oni će odabrati najbolju predstavu pojedinog kvarta i cjelokupnog KUF-a. U suradnji s kultnim Komikazama na Ravnicama će se održati i radionica izrade bedževa, a s ciljem razvoja ulične izvedbene umjetnosti od ove godine je KUF temeljem javnog poziva pružio produkcijsku potporu umjetnicima za premijeru predstave koja je kreirana za uličnu pozornicu.

Otvaranje festivala je u petak na Branimirovoj tržnici, program počinje u 18 sati Cirkoraminom predstavom "Pokretni muzej cirkusa", a kasnije se možete pridružiti radionici hula-hupa ili ostati na koncertu. Ovog vikenda putujuća pozornica Kulturnog uličnog festivala stiže i u Borovje, a ondje možete svratiti u subotu u 18 sati na koncert Clown Brigade koja dolazi iz mađarskog Pečuha te na žonglersku predstavu "Čarolija šešira" koja počinje u 19.

U nedjelju u 18 sati pak pogledajte predstavu "Duo Šmizla", priču o bračnom paru koji non-stop vodi bitke, a u 19 počinje show Freddyja Amadora isprepleten vještinama i igrama za sve. Detaljan raspored predstava u preostalim kvartovima proučite na društvenim mrežama KUF-a i Cirkorame. Ulaz je besplatan, ali donacije su dobrodošle.

>>VIDEO: Prvi u Hrvatskoj dobili vrijednu nagradu: On je glavni radnik, a ona oštra uprava 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije