Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
1. i 2. rujna

Bliži se ZeGeVege, a na Europsku trgu predstavit će se više od 70 izlagača

storyeditor/2023-08-25/image_3_10857.jpg
26.08.2023.
u 09:00

Na 15. izdanju popularnog festivala u organizaciji Prijatelja moći će se kušati i obilje delicija, a javnu podršku manifestaciji pružili su i Goran Višnjić te Lidija Lijić

Prvi vikend u rujnu rezerviran je za 15. izdanje popularnog ZeGeVege festivala, koji će se održati na Europskom trgu, a predstavit će se više od 70 proizvođača zdrave hrane, kozmetike i sredstava za čišćenje koji nisu testirani na životinjama, ekoloških poljoprivrednika i proizvoda te udruga za zaštitu životinja i okoliša.

Vrijeme je za nužne promjene

A festival je ovih dana podržao i poznati glumac Goran Višnjić, koji u svom inspirativnom videu ističe kako je vrijeme za nužne promjene želimo li sačuvati život na Zemlji te da zbog toga trebamo mijenjati i način proizvodnje hrane i prehranu.

VEZANI ČLANCI:

– Ako nikada niste probali zobeno mlijeko, biljni sir, sojin jogurt, veganske ćevapčiće, burgere ili biljne salame, vrijeme je da to promijenite. Potražite, istražite i isprobajte raznolikost okusa veganske hrane na 15. ZeGeVege festivalu. Ondje ćete moći i saznati zašto veganska hrana može spasiti svijet, životinje i nas same – poručio je Višnjić.

Iza glumca je niz uspješnih projekata i suradnji s poznatim svjetskim udrugama za zaštitu životinja, a s Prijateljima životinja, koji stoje iza organizacije ZeGeVege festivala, ranije je surađivao u kampanjama protiv nošenja krzna i za pomoć psima.

"Birajmo vegansko za spas mora" također je poruka koja je osvanula na nekoliko jumboplakata koji su, osim u Zagrebu, postavljeni i u Splitu, Rijeci i Zadru. A riječi su to Lidije Lijić, arhitektice i roniteljice na dah te Guinnessove rekorderke s najvećim zaronom na svijetu, u zaronu ispod leda te najvišem zaronu u Himalaji.

Svjetska prvakinja u ronjenju na dah usto je direktorica Sea Shepherda Hrvatska, svjetske organizacije za zaštitu i očuvanje mora i oceana te se više od četiri desetljeća aktivno bori za opstanak ugroženih vrsta i očuvanje ribljeg svijeta.

VEZANI ČLANCI: 

Za očuvanje ribljeg svijeta

– Nastavimo li ovako, do 2050. godine više neće biti riba u morima i oceanima. Vrijeme je da se probudimo, educiramo, osvijestimo i započnemo s promjenama – kazala je, među ostalim, Lidija Lijić, koja će na ovogodišnjem ZeGeVege festivalu, i to 2. rujna u 12.30 sati, održati i predavanje na temu veganskog načina života. 

GALERIJA Na ZeGeVegeu jestive žlice i kompostabilna ambalaža

storyeditor/2023-08-25/image_3_10857.jpg
1/27

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije