Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kultrni klub ipak radi

EKV tribute za fanove EX YU rocka 4. studenog u Boogaloou

Boogaloo Zagreb
18.10.2023.
u 16:56

Vrata se otvaraju u 20 sati a početak koncerta je najavljen u 21 sat. Cijena ulaznice iznosi 12 eura u pretprodaji i 15 eura na dan koncerta

Povodom 29 obljetnice smrti Milana Mladenovića u subotu 4. studenog će se u zagrebačkom Boogaloo Cluba održati koncert posvećen životnom djelu Milana Mladenovića i njegove grupe Ekatarina Velika. Ekatarina velika je po nekima najbolji ex-Yu rock band koji je godinama “žario i palio”, snimili su sedam albuma koji spadaju u sam vrh ex-Yu scene, a i mnogo šire, te uživaju veliku popularnost i dandanas! Njihove pjesme su bezvremenske i glazbeno i tekstualno koje i danas zvuče moderno i same riječi su aktualnije nego u doba kada su nastale. Na žalost sva četiri originalna člana, bubnjar Ivan Vdović - Vd, basist Bojan Pečar, pjevač i gitarist Milan Mladenović i klavijaturistica Margita Stefanović – Magi nisu više živi tako da se nad Ekatarinom Velikom nadvio i oblak mističnosti, a sam bend postigao kultni status.

Opus rada grupe EKV kao i pokoju pjesmu grupe Šarlo Akrobata u kojoj su prije EKV-a svirali Milan i Vd će izvesti jedan od najboljih EKV tribute bendova, beogradski IQV. IQV - EKV tribute bend je na svojim koncertima imao prilike nastupati i surađivati sa bivšim članovima EKV, Markom Milivojevićem, Ivanom Feceom Firčijem i Tanjom Jovićević, kao i sa drugim etabliranim glazbenicima poput Vasila Hadžimanova, Mite Jovančića (Block Out) i Dade Topića.

Uz redovne klupske koncerte, bend je učestvovao na mnogim velikim regionalnim festivalima, na promocijama knjiga o članovima i tribinama posvećenim radu i stvaralaštvu EKV-a. No, najveću potvrdu je grupi dala sama publika, jer njihova privrženost pjesmama Ekatarine Velike prihvačajući IQV iz koncerta u koncert, svojim stalnim prisustvom na njihovim nastupima, tako pružajući članovima benda podršku i podsticaj radi čega su im članovi benda nemjerljivo zahvalni te im je to podsticaj za daljni rad.

Posjetioci koncerta će nakon koncerta moći besplatno uživati na 80’s Partyju na kojem će DJ Tomi Phantasma vrtiti tj puštati video spotove hitova iz zlatnog doba osadesetih sve do 04 sata ujutro. Vrata se otvaraju u 20 sati a početak koncerta je najavljen u 21 sat. Cijena ulaznice iznosi 12 € kn u pretprodaji i 15 eura na dan koncerta te će se moći kupiti preko Entrio sustava, on line www.entrio.hr i na svim prodajnim mjestima Entria.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije