Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upisi

Ekonomska i Gimnazija gotovo su popunjene

upis-novi
Patrik Macek
29.06.2010.
u 12:51

– Nismo prebukirani jer se mnogo goričkih učenika upisuje u srednje škole u Zagrebu – kaže ravnateljica Gimnazije Velika Gorica Brankica Žugaj.

Zaplesala je od sreće na stubama goričkoga srednjoškolskog centra.

– Upisala sam se u opću gimnaziju! To će mi biti odlična podloga za studiranje psihologije. A kad diplomiram psihologiju, bavit ću se suvremenim plesom – predstavila nam je neobičan koktel svojih želja Tina Ozmec Ban, koja zbog odličnih ocjena ima i više od maksimuma – 61 bod.

– A ja imam 60 bodova! Nas smo dvije lumeni – našalila se njezina prijateljica Ana Kovačević.

Prodavači prebukirani

Prvi krug prijava u srednje škole bio je jučer i danas, sljedeći je 5. srpnja, a posljednji – treći – 23. kolovoza.

Učenici se mogu prijaviti samo u jedan smjer, pa ako se ne uspiju upisati, ostaju im još dva kruga da se snađu – objasnila je Snježana Starčević, predsjednica upisnog povjerenstva Ekonomske škole u kojoj se formiraju tri prva razreda ekonomista i jedan prvi razred prodavača. Već jučer interes za zanimanje prodavača je premašio kapacitet, a razredi ekonomista popunjeni su 99 posto.

Prag za upis je 41 bod. U goričkoj Gimnaziji prijavljuje se u četiri prva razreda opće gimnazije i jedan prirodoslovno-matematičkog smjera.

– Nismo još prebukirani jer mnogo učenika ide u Zagreb u gimnaziju, no 95 posto naših kapaciteta je popunjeno – kaže ravnateljica Gimnazije Brankica Žugaj. Prag za upis u gimnaziju je 50 bodova. Problemi s E-maticom Ministarstva znanosti otežali su prijave u srednje škole i u Gorici jer neki učenici nisu dobili svjedodžbe.

Neće u bravare i tokare

U srednjoj strukovnoj školi za elektrotehničare, strojare, ugostitelje... formirat će se devet prvih razreda. U njima će se obrazovati za 12 različitih zanimanja. Samo za upis u razred elektrotehničara treba zadovoljiti bodovni prag, a za sve druge razrede bit će oformljena rang-ljestvica.

– Popularni su smjerovi elektrotehnika i elektromehanika koji su dobrim dijelom već popunjeni, dok su programi za strojara, tokara i bravara mnogo manje zanimljivi učenicima – objasnio je Mladen Zrna, zamjenik ravnatelja Srednje strukovne škole.

Rezultati prijava službeno će se objaviti sutra, no moći će se doznati i danas poslije 16 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije