Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
24.10.2017. u 16:41

Sramotno je da Arena nema parkiralište, osim za VIP goste, zbog čega je u kvartu totalni kaos

Totalni kaos. Tako se otprilike može opisati stanje u kvartu Lanište kada se u Areni Zagreb organizira neki koncert, kao što je onaj Gibonnija, koji je u subotu napunio dvoranu. Dok pripadnici gradskih vlasti zadovoljno trljaju ruke kad god je događanje u Areni rasprodano s obzirom na to da dvorana iz dana u dan gomila gubitke, stanovnici Laništa hvataju se za glavu svaki put kad znaju da se bliži koncert.

Već su i posjetitelji tog naselja frustrirani kad moraju čekati po deset minuta da uđu u naselje te još najmanje toliko kružiti da pronađu parkirno mjesto, a kako ne bi bili stanovnici.

Oni se vode provjerenom tehnikom – jednostavno taj dan ne odlaze nikamo autom. Jer ako se maknu sa svog parkirališnog mjesta, pitanje je hoće li ga naći. Sramotno je da takva velebna dvorana, koju nazivaju i “zagrebačkom ljepoticom”, nema svoje vlastito, regularno parkiralište, dostatno za 24.000 ljudi, koliki je procijenjeni kapacitet kada se ondje održavaju koncerti.

I još na službenoj internetskoj stranici Arene preporučuju da se posjetitelji mogu parkirati na parkiralištima triju trgovačkih centara kojima su okruženi... ako već ne uspiju pronaći mjesto na divljem šljunčanom parkiralištu na južnoj strani zgrade. Parkiralište unutar kompleksa Arene Zagreb, pak, isključivo je namijenjeno posjetiteljima s VIP ulaznicama.

I tako će neki koji dolaze u Lanište automobil radije ostaviti kod kuće, sići s tramvaja na najbližoj stanici i 15 minuta hodati do Arene. Drugi će, pak, doći dva sata prije početka koncerta, parkirati svoj auto i čekati u kafiću da im prođe vrijeme. Predviđenih tisuću parkirališnih mjesta jedva je dovoljno za tri tisuće stanovnika Laništa, pa ne čudi da za koncerata i utakmica “pauk” ima posla zbog parkiranja na zelenim površinama ili dječjim igralištima. Ako koji nesretnik i izbjegne “pauk”, pitanje je hoće li naći cijeli auto. To se u jednoj europskoj metropoli koja se promiče kao “novopečena” turistička destinacija ne smije događati. 

Komentara 9

BL
Blomberg
15:39 25.10.2017.

Nije dosta napraviti tako veliku "arenu" ionda malo parkiraliste, nije to Mostar, na to se je trebalo vec puno prije misliti. Visekatne podzemne garaze sa vise ulaza i izlaza bi puno pomoglo, ali ???

ZG
zgkreso
17:39 24.10.2017.

živio Sanader , živio Bandić....

Avatar Niškorist
Niškorist
11:38 25.10.2017.

Kad bu naplata parkiranja ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije