Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspjela pobuna

Aparati se iz Španskog miču, parking se neće plaćati

Zagrebparking
Davor Puklavec/PIXSELL
17.10.2017.
u 08:25

Pod naplatom trenutačno je 670 od ukupno više od 5300 zagrebačkih ulica, a plaćanje se uvodi uglavnom jer to traže stanari ulice

Pobuniš se, pa ne moraš platiti – formulu za borbu protiv parkirnih automata u svom kvartu otkrili su stanari Španskog, koji, iako su u njihovim ulicama prošlog tjedna postavljene table na kojima stoji kako su u trećoj parkirnoj zoni, mjesto za svoj automobil ipak neće morati plaćati.

Nećemo onda ni mi platiti

– Podružnica Zagrebparking do daljnjeg neće obavljati kontrolu i naplatu parkiranja na lokaciji oko stambenih zgrada u Ulici Vilima Korajca i Ulici Antuna Šoljana – piše tako na obavijestima koje su u plastificiranim fasciklima polijepljene po parkirnim automatima, a čini se, sintagma “do daljnjega” od 23. listopada postat će “zauvijek”. Tog je datuma na rasporedu sjednica Vijeća gradske četvrti Stenjevec, na kojoj će se donijeti odluka o tome da u Korajčevoj i Šoljanovoj naplaćivanje parkinga jednostavno nije potrebno.

– Bit će kako narod odluči. Ako kažu da ne žele naplatu, nećemo je niti uvoditi – rekao je predsjednik četvrti Stenjevec Željko Jeger, dok njegovi susjedi tvrde da se promet u mirovanju ne plaća nigdje u četvrti, pa ne mora ni u njihovu kvartu. Ideja o pobuni svidjela se sad i stanovnicima Trešnjevke, na čijem se području također od prošlog tjedna uvela naplata između Hruševečke i Ulice Jurja Andrassyja na sjeveru, Selske ceste na istoku, Baštijanove ulice na jugu te Vitezovićeve ulice na zapadu.

– Ne želimo onda ni mi plaćati, ako se tako to može. Uostalom, nek’ protiv naplate sad ustanu svi čije su ulice već u nekoj od zona, pa neće Zagrebparking nigdje imati posla – kažu na Trešnjevci. A da nije to baš tako jednostavno, objasnio je glasnogovornik te Holdingove podružnice Robertino Ojdenić.

I drugi ostavljaju aute

– Mi Gradu pružamo tehničku podršku te nismo mi ti koji odlučuju koje će se ulice staviti pod naplatu. Međutim, nikad se o područjima koja će se staviti u jednu od zona ne odlučuje proizvoljno, već se to uglavnom radi na zahtjev stanara – objasnio je Ojdenić iz Zagrebparkinga, koji kontrolu parkiranja zasad vrši u oko 670 od ukupno više od 5300 zagrebačkih ulica. Zahtjev za naplatu, kažu u Gradu, šalju uglavnom oni stanari koji nikad ne mogu naći parking ispred svoje zgrade jer u ulici automobile ostavljaju svi koji u kvart dolaze i nekim drugim poslom.

– Na taj se način stanarima gotovo pa osigura parking jer oni jedini imaju pravo na kupnju povlaštene karte – kažu iz gradske uprave, koja će uskoro naložiti Zagrebparkingu da postavljene automate u Španskom ukloni.     

Komentara 13

DU
Deleted user
17:34 17.10.2017.

Da parking plaćaju samo turisti, bilo bi mi jasno, no prije Bandićevog postanka gradonačelnikom, Zagrepčani su plaćali Parking od Trga B. Jelačića do Glavnog kolodvora i Petrinjske? Pogledajte to kako izgleda danas? Pa taj čovjek Zagrepčanima naplaćuje Zagreb? Pa to je , kako bi to čovjek uopće nazvao, "plačka" i da ne izmišljam dalje? No, kada bi to bilo u svrhu otvaranja Proizvodnih poduzeća, Bolnica, Škola, zajedno sa Crkvenim, ne malim kapitalom, pod Kaptolom, bilo bi za mene opravdano? Ovako? Da je stvar gora, zauzeo je pješačke staze do pola te aute, ostalo za bicikle? Šetači bi trebali valjda hodati po krovovima Gundulićeve ili po sredini cesta, naročito ako zapadne malo dublji i veći snijeg? Zagreb nema rješenja ako padne snijeg, kako ga maknuti sa parkirališnih mjesta, osim lopatarenjem, što je pre pre skupo za Grad! Previše si je toga dozvolio naš gradonačelnik i njegovih samo 150 000 poklonika, koje je on manje-više sam smjestio i zaposlio u Zagrebu? Zagrepčani, ne dajte da Vas pljačkaju!

DU
Deleted user
09:35 17.10.2017.

Ta naplata je obični porez na budale... Parkinga u kvartovima nema zato jer populistička lopina ne radi nova parkirna mjesta nego svaku parcelu prenamjenjuje svojim jaranima za zgrade. Nakon uvođenja naplate i dalje nema mjesta, ali sada se to još i plaća :)

ZA
!zagreb!
09:19 17.10.2017.

Sve više je država, gradovi u minusima. Treba hraniti uhljebe. Ali ima još prostora da se sustav održi. S vremenom će cijeli Zagreb biti nekakva zona naplate parkinga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije