Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBUNJENI OKO KREŠIMIRCA

Dobili rotor, a opet gužva: 'Pokvarila im se freza'

Novoizgrađeni rotor
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/9
09.08.2017.
u 14:18

Vozači još nisu “pohvatali” koje su ulice oko trga pretvorene u dvosmjerne, a tamošnje je stanovnike razljutilo to što su ostali bez parkirališnih mjesta

Ne bi li smanjili gužve, napravili su rotor. Koji je zbog parkirališnih mjesta koja su radi njega ukinuta opet doveo do – gužvi.

Vidi se i stara zebra

Oko nove regulacije prometa podvojeni su stanari ulica u neposrednoj blizini Trga kralja Petra Krešimira IV., a pomalo još i zbunjeni jer nisu sigurni gdje mogu voziti jednosmjerno, a gdje se kretati u jednom i drugom pravcu prometnice.

– U Ulici kraljice Jelene obrisali smo parkirališna mjesta jer je postala dvosmjerna. U nju se sad može iz rotora, ali i u rotor, što nije bio slučaj kad je ovdje bilo “obično” križanje – objasnili su radnici koje smo sreli na novom gradskom kružnom toku. S radovima na njemu, kazali su, počeli su u subotu, a u svega su ga nekoliko dana i dovršili te postavili znakove koji vozače upozoravaju na nova prometna pravila. Da bi se naviknuli na njih, kažu i sami radnici, Zagrepčanima će vjerojatno trebati tjedan-dva, pa zasad u ulice oko rotora neće ni komunalni redari iako su, smatraju stanari, potrebni.

Desetak parkirališnih mjesta, koliko ih je oduvijek bilo u Ulici kraljice Jelene, više ne postoji, ali vozači i dalje ondje parkiraju ne znajući to. A kad parkiraju auto, ostavljaju ga zapravo u traku kojim se sad normalno vozi – objasnio je Miroslav Tonkić iz Višeslavove pa dodao kako su oznake za parkirališna mjesta s kolnika trebale biti obrisane, a ne samo obojene, jer i dalje se jasno vide i zbunjuju vozače. Baš kao što i poluizbrisana zebra usred rotora zbunjuje pješake.

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Pokvarila im se freza

– Počeli smo brisati horizontalnu signalizaciju, ali nam se pokvarila freza kojom se one miču. Nisu one samo boja, riječ je o svojevrsnoj plastici pa teško odlazi, zato smo dio samo obojili u boju asfalta – objasnili su nam radnici pa dodali kako će oznake s vremenom potpuno izblijedjeti. Dotad, boje se stanari, kombinacija još postojeće signalizacije i nove regulacije mogla bi dovesti i do nesreća.

– Ako se radi, onda neka se napravi kako treba – kažu u Hrvojevoj, koja je sad također dijelom dvosmjerna. U toj su ulici, kao i u Višeslavovoj, radnici dodali nekoliko novih parkirališnih mjesta kako bi nadoknadili gubitak onih u Kraljice Jelene.

– Parkirališta i ovako nema ni za lijek. Gdje ćemo sad ostavljati aute – pitala se Mirela Ćelić, koja smatra da gužve prema Bauerovoj nisu tolike da je bio potreban rotor.

 

Komentara 25

VI
Vito
09:34 10.08.2017.

Prošetao sam i križanje na početku Hrvojeve i "kraju" ulice kneza Borne. _____ Preporučujem "iz sveg srca" da tim križanjem vozite "smart" autima, jer sva druga vozila nemaju šanse proći "zavoj" kojeg su iscrtali kako bi "usred" križanja nacrtali dva (2) parkirna mjesta. _______ Bio sam baš u vrijeme kad je tuda prolazio "redvni" autobus linije iz Zagorja. ____ Autobus je toliko dug da jednostavno ne može proći kad će se na ta dva parkirna mjesta ("legitimna") parkirati vozila. _____ opet žalim što nema mogućnosti postavljanja slike. ______ Bijela crta koju su farbali toliko je "iskrivljena" da se može prebrojati koliko su puta pomicali "šablonu" desnog kraja parkirnog mjesta. ________ Kao da su se igrala retardirana djeca, a ne plaćenici koji "crtaju" parkirališta. --- idem izbrojati, jer sam slikao - jedanaest (11) puta su mijenjali smijer "šablone" _________ A mogli su napraviti "polukružni tok" i postaviti tri paralelna parkirna mjesta te dovoljno širok prolaz autobusima. ______ Sad će prisiliti autobuse na vožnju "kroz" đamiju i Višeslavovu, što će stvoriti dodatne gužve na trgu ž. fašizma, koje su do sad autobusi izbjegavali vožnjom dovoljno širokim križanjem na početku Hrvojeve, a što je sad praktički ovakvim ocrtavanjem križanja onemogućeno.

VI
Vito
08:54 10.08.2017.

Zanimljivo kako nema obavijesti da je promijenjen smjer prometa u Lopašićevoj, Tomašićevoj i Bulićevoj. _______ Prije se iz Dukljaninove moralo skretati desno u Lopašićevu i nakon tridesetak metara skrenuti u Bulićevu. _____ To su promijenili pa se iz Dukljaninove morara skrenuti u Tomašićevu, koja je sad jednosmjerna prema Martićevoj, tako da je Lopašićeva sad u cijelosti jednosmjerna od Bauerove do Tomašićeve. ______ Bulićeva je pak jednosmjerna od martičevog trga do Lopašićeve, a zapadni dio martičevog trga je dvosmjeran u cijeloj svojoj širini kako bi stanari Bulićeve mogli do svojih kuća iz Bauerove i Dukljaninove "kružeći" Lopašićevom, Tomašićevom i martićevom

VI
Vito
08:33 10.08.2017.

Još dva žuta do blokade korisničkog profila na 48h. __________ Baš me zanima kojeg sam to srboljuba uguzića uvrijedio pišući istinu o promjeni prometa u i oko Hrvojeve ulice???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije