Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Big brother

Do kraja tjedna nadzorne kamere u Nemčićevoj i Heinzelovoj ulici

kamere, nadzorni sustav (1)
Patrik Macek/PIXSELL
05.03.2012.
u 08:16

U tri i pol mjeseca primjene nadzora kamerama u Zagrebu podijeljene su tri tisuće kazni. Cilj kamera i kažnjavanja jest preusmjeriti vozače na javne garaže.

Lov na vozače koji ne poštuju prometna pravila i parkiraju na nepropisnim mjestima nastavlja se. Nakon što je postavljanje kamera urodilo plodom, odnosno kažnjavanjem 3000 vozača u tri i pol mjeseca otkada postoji Nadzorni centar, gradska se kontrola nastavlja.

Do kraja sljedećeg tjedna kamere bi mogle biti postavljene u Heinzelovoj i Nemčićevoj ulici, a do kraja ove godine osvanut će na još 75 lokacija.

– Lijepo vrijeme ide nam na ruku. Imamo plan već ovaj tjedan postaviti kamere u Nemčićevoj i Heinzelovoj ulici, a dalje ćemo se proširiti na Sesvete, Draškovićevu i Britanac – objasnio je Mate Kraljević, šef prometnog redarstva.

Najčešće se kažnjavaju parkiranje na pješačkom prijelazu i u voznom traku, no, kako kaže Kraljević, njima nije cilj zarada.

– Želimo da se vozači nauče ponašati u prometu, a ne zaraditi na njima. Ovakav način kontrole pomaže i zbog toga ćemo povećati područje djelovanja – kazao je Kraljević.

Uz edukaciju vozača, cilj gradskog nadzora nad vozačima jest i popuniti javne garaže koje su često prazne.

– Ne treba parkirati na nedopuštenim mjestima kada su javne garaže slobodne i uvijek ima mjesta u njima. Mislim da bi građani trebali stjecati naviku i više ih koristiti – dodao je šef prometnog redarstva.

Ključne riječi

Komentara 15

C1
c11dugi
08:58 05.03.2012.

Gramzljiva drzava i jos gramzljiviji glavni grad ne rade to radi zarade vec radi edukacije. ha, ha to bi mozda tako bilo u Svedskoj. Osim toga parkiram jedino u garazi i stalno su pune do kraja, pogotovo Tuskanac i Cvjetni, a na Langovom trgu ne stane vise ni bicikl tijekom dana pa treba prestati s floskulama jer je jedini cilj zarada, zarada i zarada

ST
stargate
09:04 05.03.2012.

Za one koji se ne pridrzavaju pravila obicno se nalaze iza resetaka ili ispred kamera za one ostale kamere ne smetaju,kakva su nastala vremena trebat ce nam kamere i u zahodu.

Avatar neugodan
neugodan
08:50 05.03.2012.

Sto sve nece taj bandic izmisliti da zaposli svoje jatake!!! Tko im uopce izdaje HR radne dozvole i daje drzavljanstvo???????????? ___________________________________________

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije