Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
priča koja vraća vjeru u ljude

Djeca kupovala vodu u trgovini u Zagrebu, sve je ganulo ono što su s njom učinili

Ilustracija
Google Street View
20.11.2023.
u 11:34

Primjer djece iz Dugava dokaz je da je za dobro djelo i gestu humanosti ponekad potrebno tako malo.

"Želimo više ovakvih objava" jedan je od komentara ispod objave u Facebook grupi "Dugave Republika" gdje je protekloga vikenda gesta troje djece ganula cijeli novozagrebački kvart pa je objava u kratko vrijeme skupila više stotina pozitivih reakcija i komentara. Autor koji je objavio fotografiju snimljenu ispred trgovine Spar (bivše Bille) u Dugavama, opisao je što se dogodilo.

Iza mene na kasi u Sparu stoje djeca i kupuju bocu obične vode. Kad su izašla van, iznenadio sam se kome su je namijenila - mačku lutalici. Divna djeca i divni roditelji koji su ih tako odgojili! Najradije bi ih sve zajedno odveo na kolače i sladoled – napisao je autor objave uz fotografiju na kojoj se vide kako dvojica dječaka zalutaloj mački daju vodu.

Ova humana gesta vrlo je brzo izazvala lavinu komentara pa su tako članovi grupe nizali pohvale na račun dvije djevojčice i dječaka, ali i njihovih roditelja. "Konačno, nešto lijepo pročitati", "Bravo za djecu, ali i njihove roditelje", "Bravo i vama što ste to podijelili", "Napokon malo pozitive" složili su se svi.

Primjer djece iz Dugava dokaz je da je za dobro djelo i gestu humanosti ponekad potrebno tako malo.

Komentara 4

DU
Deleted user
12:47 20.11.2023.

Svaka čast klincima. Volio bih da jednog dana i mi odrasli imamo više empatije, manje egoizma i mržnje jedni prema drugima i da probleme ne rješavamo nasiljem i ratovima. Utopija???

Avatar Kajman
Kajman
12:23 20.11.2023.

Kada nitko neće evo ja ću prvi. Dečki svaka vam čast na tomu što ste napravili. Istina Bog mogli se zamoliti da vam u neku praznu bocu uliju malo vode iz pipe, prošli bi jeftinije, ali gesta je za svaku pohvalu. Bilo bi lijepo kada bi i ovi iz dućana napravili neku lijepu gestu prema vama. Samo tako dečki, dobro se dobrim vraća, ne odmah ali kad tad :) BRAVO!!!

DU
Deleted user
12:53 20.11.2023.

I ja sam se znao vratiti u trgovinu kada bih vidio mačku ispred i kupiti vrećicu hrane, ali kad to naprave djeca kao ova dvojica to je neprocjenjivo...Bravo dečki !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije