Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slavi se u subotu

Dan Arheološkog muzeja uz rimske društvene igre i fascinantne priče iz povijesti

Igor Krajcar/AMZ
09.02.2024.
u 08:00

Za posjetitelje su pripremili niz zanimljivih besplatnih aktivnosti, a ovogodišnje izdanje posvećeno je sjećanju na Josipa Brunšmida, nekadašnjeg ravnatelja Arheološkog odjela Narodnog muzeja, čija strast i predanost arheologiji i dalje nadahnjuju rad muzeja

Igranje rimskih društvenih igara, razgled izložbe "Rimsko zlatno prstenje" te fascinantne povijesne priče samo su dio onoga što vas u subotu očekuje u sklopu programa kojim će zagrebački Arheološki muzej proslaviti svoj dan.

Tim su povodom za posjetitelje pripremili niz zanimljivih besplatnih aktivnosti, a ovogodišnje izdanje posvećeno je sjećanju na Josipa Brunšmida, nekadašnjeg ravnatelja Arheološkog odjela Narodnog muzeja, čija strast i predanost arheologiji i dalje nadahnjuju rad muzeja. 

VEZANI ČLANCI: 

Program počinje radionicama Arheološkog parka Andautonija koje će se održati od 10 do 13 sati, a na kojima će posjetitelji moći, između ostalog, zaigrati rimske društvene igre, odjenuti se u Rimljanke i Rimljane te pisati po voštanim tablicama. U podne je na rasporedu razgled izložbi "Rimsko zlatno prstenje" i "30 godina Arheološkog parka Andautonija" uz stručno vodstvo, a koje će posjetiteljima otkriti fascinantne priče i zanimljive crtice o bogatoj povijesti.

One koji nisu u mogućnosti posjetiti muzej, iz Arheološkog muzeja pozivaju da posjete njihovu službenu internetsku stranicu, gdje mogu pronaći virtualne izložbe, ali i zanimljive informacije o Josipu Brunšmidu te razne interaktivne materijale. 

Dan Arheološkog muzeja u Zagrebu dio je EDUARH programa, koji promiče obrazovanje i istraživanje u području arheologije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije