Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nemojte propustiti

Kultno zagrebačko mjesto danas nudi besplatnu večeru i to prema zero waste principima

Zagreb: Projekt People's Kitchen
Tomislav Miletic/PIXSELL
08.02.2024.
u 12:17

Većina namirnica koje se kuhaju, sakupljene su na tržnicama gdje bi se inače bacile

Od namirnica koje bi se u suprotnom bacile, ekipa iz Attacka radi besplatnu večeru za sve one koji žele naučiti kako svaku namirnicu iskoristiti do kraja, kao i upoznati neke nove, zanimljive ljude. Večeras se, naime, u prostorima Infoshopa Pippilotta u Medici odvija novo izdanje People's kitchena. 

Riječ je o gastronomskom kolektivu s osnovnom ciljem kuhanja i organiziranja zajedničkih večera, druženja, razmjena iskustava, razgovora o različitim kuhinjama i tradicijama, međusobnog upoznavanja i upoznavanja različitosti kroz kulinarstvo. No, dobrodošle su i sve druge teme, a poanta je na razgovoru uz večeru.

People’s Kitchen želi osvijestiti da hrana treba biti dostupna svima, a može se kvalitetno jesti i uz malu naknadu. Većina namirnica koje se kuhaju, sakupljene su na tržnicama gdje bi se inače bacile, pa se time podržava i model zero wastea.

VEZANI ČLANCI: 

Danas pak u Infoshopu Pippilotta u Pierottijevoj 11 večera počinje u 20.30 sati, a ako se želite pridružiti u kuhanju, ekipa iz Attacka čeka vas od 16 sati. Kuha se veganski obrok, većinski spremljen od povrća kako bi svi posjetitelji mogli ravnopravno blagovati, a kao i svaki put, radi se menu iznenađenja.

Obrok je besplatan, no skupljaju se donacije koje omogućavaju daljnje funkcioniranje programa, odnosno, za nabavku hrane koja se ne može naći na tržnici ili pak plin za kuhanje.  O atmosferi na jednoj od zajedničkih večera pisao je i Večernji list, što možete pogledati ovdje

-Pridružite nam se zato na druženju, čašici razgovora, rezanju povrća, izmijenite s nama neki svoj veganski recept, a ukoliko imate neke namirnice koje nećete upotrijebiti kod kuće, slobodno nam donesite da skuhamo- pozivaju u Attacku.

VIDEO: Nestao pa opet 'uskrsnuo': 'Di si radosti' grafit jutros ponovno osvanuo ispred Mimare

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije