Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
incident

Đake Pravoslavne gimnazije napali učenici susjedne škole?

15.04.2015., Zagreb - Srpska pravoslavna opca gimnazija Kantakuzina Katarina Brankovic ove godine obiljezava 10 godina djelovanja. Slobodan Lalic, protojerej-stavrofor, ravnatelj.
Foto: Borna Filic/PIXSELL
10.11.2015.
u 19:46

Počinitelje su snimile nadzorne kamere, slučaj je prijavljen policiji

Odlazak na nastavu prošlog se petka za učenike Srpske pravoslavne opće gimnazije "Kantakuzina Katarina Branković" na zagrebačkom Svetom Duhu pretvorio u incident. Njihovi su ih vršnjaci, najvjerojatnije kolege iz obližnje škole, najprije vrijeđali u javnom prijevozu. Zatim su na ulici bacali kamenje na njih, a to su nastavili i kad su oni već ušli u dvorište svoje gimnazije.

– Fizičkom napadu prethodilo je vrijeđanje na nacionalnoj osnovi u autobusu javnog prijevoza, a nastavljeno je gađanjem. Nitko od učenika nije ozlijeđen, ali razbijeno je staklo na ulaznim vratima gimnazije i Duhovnog centra – poručili su iz Mitropolije zagrebačke, dok je ravnatelj Srpske pravoslavne gimnazije Slobodan Lalić objasnio kako ovo nije prvi put da su njegovi učenici napadnuti. Kako je rekao Lalić, napadače su snimile nadzorne kamere te je slučaj predan policiji.

– Ne bih htio govoriti o tome tko je napao naše učenike jer to su djeca i nema smisla potpirivati strasti – kratko je komentirao Lalić. Na Svetom Duhu nekoliko je srednjih i jedna osnovna škola, a tamošnji stanovnici tvrde da učenici Pravoslavne gimnazije neugodna iskustva uglavnom imaju sa kolegama iz Škole za montažu instalacija i metalnih konstrukcija.

– Ne znam jesu li to naši učenici, ali s kolegom Lalićem dogovorio sam sastanak na kojem ću s profesorima pregledati snimku nadzorne kamere. U slučaju da je riječ o učenicima naše škole, pedagoški ćemo djelovati jer su napadi takve vrste za krajnju su osudu – objasnio je Josip Rodin, ravnatelj Škole za montažu, koji je i sam čuo, kako je rekao, o razmiricama između učenika navedenih dviju škola. 

>> Patrijarh ne bi ugostio papu zbog izbjeglica iz Oluje i žrtava u NDH!?

Komentara 60

HR
hromcan
22:42 10.11.2015.

Nacionalne škole su jedna velika glupost ako hočeš njegovati svoj jezik onda djete nek ide popodne u nacionalnu školu koju organizira spomenuta manjina ali ako živiš u hrvatskoj onda bi trebao poštovati naš školski program. DOK NEBUDE TAKO OVE RUŽNE STVARI ČE SE DOGAĐATI

DU
Deleted user
00:24 11.11.2015.

Nije li to getoizacija? Možeš misliti što ih uče u školi pod patronatom SPC-a, notornog četničkog legla? Kasnije, kad ni životopis neće biti u stanju napisati službenim jezikom države u kojoj žive, opet će Hrvati biti kivi, jer eto, diskriminiraju Srbe pri zapošljavanju.

DU
Deleted user
20:41 10.11.2015.

Čuo sam da mali srbići često izazivaju ostale pogotovu u autobusu koji vozi iz Črnomerca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije