Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HOLDING Šef nezadovoljan naslijeđenim načinom rada

Čović naredio istragu o zapošljavanju preko Dekre

Ivo Čović, šef Holdinga
Foto: Patrik Macek
24.10.2008.
u 04:34

Tri milijuna kuna koje su planirali uložiti u opremanje paviljona 11 na Zagrebačkom velesajmu kako bi se tamo preselio dio osoblja, Holding će iskoristiti za uređenje zgrade Erste&Steiermarkische banke u Vukovarskoj ulici koju su nedavno kupili, odlučeno je jučer na sjednici Uprave.

– Novac smo preusmjerili jer sad imamo svoju zgradu i odustali smo od paviljona – objasnio je glasnogovornik Holdinga Dušan Viro. Nezadovoljan načinom na koji je napisan dio ugovora, Čović je s dnevnog reda maknuo točku o izgradnji Centra za rehabilitaciju “Mali dom” u Baštijanovoj ulici. Viro, koji je referirao javnost o odlukama, nije želio precizirati čime je točno Čović bio nezadovoljan.

– Nešto je bilo nejasno. To ćemo ispraviti i odluku donijeti na idućoj sjednici – kazao je Viro.

Nije uobičajeno da se Uprava najvećeg trgovačkog društva “zamara” takvim operativnim sitnicama, već bi trebala donositi odluke o ključnim strateškim potezima. Takvim načinom rada, naslijeđenim od bivše garniture, nije zadovoljno ni novo vodstvo Holdinga.

No, dok ne naprave novi ustroj rada, koji će prema njihovim najavama biti ubrzo gotov, radit će se po dosadašnjoj praksi.

Zbog nedavnih medijskih napisa da Holding radnike na određeno zapošljava preko agencije za posredovanje Dekra, a ne Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Čović je naredio istragu ugovora s Dekrom koji je potpisan prije nekoliko godina.


Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije