Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobro došli na “Cabaret à la Zagreb”

Coprnice i gospon Fulir, ali i stand-up i ples sa sabljama, u showu koji je osmislio Miro Ungar

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/4
12.02.2019.
u 13:25

Program prožet starim šarmom metropole, kažu, sviđa se svim generacijama. Pred publikom u Kontesi redovito su Jelena Znaor, Sara Saršon te Bojan Jambrošić

“U centru grada veselje vlada jer kod nas je kabaret!”, može se čuti subotom u klubu Kontesa u Cesarčevoj, okupljalištu ljubitelja jazza, ali i zabavnog kazališta. A za kabaretski je ugođaj ondje zadužen Miro Ungar, koji je program na početku temeljio na songovima iz poznatih broadwayskih mjuzikla, a potom je, kaže, repertoaru poželio dodati novu dimenziju zabave posvećenu njegovu rodnom gradu. Tako se showu nazvanome “Idemo na Broadway” nedavno pridružio “Cabaret à la Zagreb”, koji pred publiku vraća toplinu i šarm metropole s početka prošlog stoljeća.

Ništa bez “Gričke vještice”

– Puno elemenata treba spretno ukomponirati za kvalitetan i zabavan show: efektne pjevačko-plesačke nastupe, često parodijskog karaktera, nekoliko atraktivnih artističkih točaka, dobre stand–up komičare, ali i humorom protkane najave – objašnjava Ungar, čiji “Cabaret à la Zagreb” ima sve to. Akrobacije hula-hoop artistice Jelene Znaor, trbušna plesačica sa sabljom Sara Saršon i ples na šipci atletske performerice Ane Čudić Zoi samo su neke od točaka koje zabavljaju publiku u punoj Kontesi. Zašto ga susjedi nisu htjeli pozdraviti kada je došao u Zagreb, između ostaloga, u 20-minutnom showu otkriva stand-up komičar Pedja Bajović, dok su slovenski plesni dvojac Brina Lukež i Sebastijan Vodlan, kao i šesteročlani ansambl Kontesice, zaduženi za dobar ritam. Starozagrebačke pjesme izvodi Bojan Jambrošić, koji sjajno utjelovljuje i lik gospona Fulira iz kultnog filma “Tko pjeva zlo ne misli”, a u hitu “Noćas ću tebi, dragi, šaptat nježne riječi” pridružuje mu se Nikita Ivošević, koja u ulozi Ane Šafranek publiku zabavlja i obradom uspješnice Novih Fosila “Još te volim”, ali i disco verzijom poznate “Sempre Libera” iz “La Traviate”. Program u znaku Zagreba, dakako, ne može proći bez “Gričke vještice”.

Coprnice su naš autohtoni proizvod i moramo ih čuvati – kaže Ungar, u čijemu showu Kontesice zato plešu s metlama, a talentirani pjevač Tomislav Čeleketić nastupa u ulozi vraga u songu iz rock-opere “Grička vještica”. Na kraju stominutnog programa, pak, Danko Ažić kroz imitacije poznatih osoba duhovito “pretresa” aktualnu političko-socijalnu situaciju u državi, a nakon predstave za atmosferu je zadužen bend.

Komedija i jazz koncerti

– Klub posjećuju sve generacije. Stariji ne skrivaju zadovoljstvo što je Zagreb ponovno dobio takav sadržaj, a mladi otkrivaju novu vrstu zabave koja im se očito sviđa jer se mnogi vraćaju i po nekoliko puta – ističe Miro Ungar.

Subota je u Kontesi rezervirana za kabaret, a ostalim se danima održavaju jazz koncerti i razni drugi programi, među kojima i Komedijina predstava “39 stepenica”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije