Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počela gradnja

Buzin dobiva biciklističku stazu, spojit će se Velika Gorica i Zagreb

13.04.2016., Zagreb - Pocetak radova na biciklistickoj stazi koja ce spojiti Novi Zagreb i Veliku Goricu.  Photo: Anto Magzan/PIXSELL
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/2
15.04.2016.
u 15:00

Trasa će biti duga 1960 metara, bit će široka četiri metra, imat će dva smjera, a rok završetka je 90 dana

Roditelji čija djeca treniraju u NK Mladost Buzin, a dolaze iz Dugava, Sloboštine, Travnog i ostalih dijelova Novog Zagreba, morali su potomke godinama voziti automobilom na trening.

Osnovnoškolce nisu mogli pustiti da sami biciklom voze pokraj iznimno prometne Avenije Većeslava Holjevca jer je do Buzina vrlo loš pristup za bicikliste. Od tog naselja pa sve do Velikog Polja, naime, nema ni biciklističke staze, zbog čega je Grad Zagreb u siječnju 2016. raspisao natječaj za njezinu gradnju, koja je konačno počela prošli tjedan, i to na istočnoj strani Avenije Većeslava Holjevca.

– Realizacija pješačko-biciklističke staze primjer je dobre suradnje građana, mjesnog odbora i Grada Zagreba. Nisam znao ni da u naselju, a i oko njega, postoji toliko ljubitelja biciklizma, ali drago mi je da će naše naselje biti poveznica između Novog Zagreba i Velike Gorice – kaže predsjednik MO Buzin Mario Kranjčina, kojem su se stanovnici obratili kako bi se pokrenula inicijativa gradnje staze. Trasa će biti duga 1960 metara, bit će široka četiri metra, imat će dva smjera, a uredit će i hortikulturu oko nje pa će vizura ulaska u naselje, kaže Kranjčina, biti ljepša. Vrijednost projekta je 2,6 milijuna kuna, a rok završetka je 90 dana.

– I prije bi se staza realizirala, ali postojala je poteškoća jer je trasa bila u vlasništvu Hrvatskih cesta, a sad je Grad Zagreb preuzeo upravljanje i projekt je konačno krenuo – objašnjava Kranjčina i dodaje da u Buzinu svaki stanovnik posjeduje jedan bicikl, po čemu su ravni stanovnicima Amsterdama. 
Do centra grada udaljenog osam kilometara Buzinci mogu doći jedino automobilom ili javnim prijevozom, a isti problem muči i stanovnike Velikog Polja, koje posebno veseli spajanje jer će sada bez problema moći doći i do Bundeka, omiljenog izletišta stanovnika Novog Zagreba. Ova će pješačko-biciklistička staza spojiti i dva grada – Zagreb i Veliku Goricu.

Komentara 2

DU
Deleted user
14:07 15.04.2016.

Vrlo lijepo. Biciklističkih staza ima zaista premalo, većinom su jednosmjerne, prekidaju se, preuske su, oznake izblijedile,,,,,,,,, a najveći problem su nekulturni pješaci i vozači koji šeču biciklističkom stazom, vode pse čije lajne se rastežu preko staze do obližnjeg travnjaka, parkirajuu automobile djelomice na stazi, stanu nasred bic.staze i krenu razgovarati o svemu.....Ukratko, dok je toliko kulturno nepismenih u prometu i kretanju, ne bu napretka

BA
baba44713
11:08 17.04.2016.

Izgradnjom staze od Velikog Polja do Buzina NEĆE se povezati Dugave, Sloboština, Travno i sl. sa Buzinom. Gleda li itko kartu Zagreba prije nego piše ovakve bedastoće? Kakve veze ima poveznica zapad-istok koja ide od Velikog Polja do shopping centra Supernova sa nepostojanjem poveznice sjever-jug preko željezničke pruge? Da li se u sklopu ovih radova konačno sređuje i ta dionica ili se ovdje i opet radi o površnom izvještavanju bez ikakvih utemeljenih činjenica?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije