Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Bandićevoj politici prvo napravi pa onda promisli netko bi morao reći dosta

Milan Bandić
Dalibor Urukalović/PIXSELL
26.10.2017. u 13:35

Ne trebaju projekti obnove trgova, pa se Britanac radi dvaput jer je kružni tok preuzak...

Prvo se napravi, a poslije se misli. Ne trebaju ovom gradu izračuni, nacrti, planiranja ili studije jer sve to je gubljenje vremena. Ne trebaju projekti obnove trgova, pa se Britanac radi dvaput jer kružnim tokom ne može proći autobus. Ne trebaju projekcije prodaje ZET-ovih karti po četiri kune jer se manjak u Holdingu poslije vrlo lako riješi uvođenjem međukarte. Ne trebaju izračuni napajanja električnom energijom nove pruge od Mihaljevca do Gračana jer se, nakon jedne vožnje po njoj, niskopodni tramvaj lako vrati u spremište, a u brdo upregne “stari Čeh”.

Ne treba puno ni razmišljati o tome koliko će se gubitaka u gradskom trgovačkom društvu opet proizvesti nakon što se zaposle stotine kontrolora Zagrebparkinga, uvede li se naplata parkiranja na čitav grad po obećanoj, povlaštenoj cijeni od 25 kuna. Ne treba, a neće ni trebati dok god Zagrepčani ne odluče da je vrijeme da se njihovim novcem raspolaže na način na koji oni sami žele. Najvećim prirezom u državi oni godišnje pune čak sedamdeset posto gradske blagajne, dok neposredno, komunalnom naknadom, namaknu ostalih gotovo cijelih trideset posto. Plate oni, tako, sto puta svoje parkirno mjesto, dvaput svaki “malo sfušan” projekt i svaku razliku u cijeni svake karte za javni prijevoz.

– Nisam ni ja najpametniji – vrlo jednostavno objasnio je jučer gradonačelnik Milan Bandić kako se nije predvidjelo, kad su se uvodile ZET-ove karte po četiri kune, da će ljudi masovno prestati kupovati one za deset, kao i mjesečne te godišnje pokaze. Vrlo je jednostavno na taj način dao i do znanja da se odluke, koje Zagrepčane na tren razvesele, često donose ishitreno, u trenutku i bez nekog pretjeranog promišljanja. A donosit će se tako, vrlo vjerojatno, i dalje, i to sve dok Zagrepčane ne odluče da nečije instantne odluke i naizgled genijalne ideje u tom trenu, ne žele na kraju ipak platiti. I to prirezom, a kako će to biti u slučaju parkinga, i prirezom i u kešu.     

Komentara 8

Avatar liquidsky
liquidsky
14:25 26.10.2017.

Netko? Taj Netko su isključivo vijećnici Gradske skupštine. Ali većina njih su takve stručne, moralne i svjetonazorske kakvoće da ih Bandić bez problema godinama uspješno kupuje raznim uslugama. Svi ostali građani i cjelokupna zagrebačka javnost mogu se samo žestiti zbogg toga. U takvoj vrsti demokracije živimo i dok se neki zakoni ne promijene, tako će biti nadalje.

e_što_nisam_odselio
14:08 26.10.2017.

Što to više dodati, demagog nad demagozima a još veća tragedija što ga rulja puši iz godine u godinu. Malo graha, karanfila, papučica za djecu, knjiga, pokoji Brazilacu u geto Sopnicu Jelkovec i tako u krug.

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
14:45 26.10.2017.

Hm, vijećnici Gradske skupštine sve više liče na svjećnjake Gradske skupštine koje pali samo jedna osoba po osobnim potrebama. A nažalost, ista ima simtome osobe sa posebnim potrebama, - bez uvrede za osobe sa stvarnim posebnim potrebama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije