Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oporba protiv rebalansa

Za veće plaće 11 milijuna kuna, a za obećane projekte nema ni lipe

Zagreb: Sjednica Gradske skupštine
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
25.10.2017.
u 19:03

Raspravljat će se i o lex šerif, a iako njihova odluka nije obvezujuća, protiv izmjena zakona o lokalnoj samoupravi bit će i vladajući

Smanjuje sredstva za žičaru, obnovu pročelja, škole i vrtiće, domove zdravlja i kulturne ustanove, ali osvrtati se i brojiti glasove gradonačelnik Milan Bandić sutra, čini se, ipak neće morati. Rebalans proračuna proći će mu u Skupštini, jamče mu to koalicijski partneri u gradskom parlamentu, koji u novoj raspodjeli novca ne vide ništa pretjerano sporno.

Krivi imovinsko-pravni odnosi

Činjenica da ulaganja poput rotora u Remetincu, dvorane u Granešini ili pak ambulante u Španskom opet nisu realizirana, predsjednik Skupštine Andrija Mikulić (HDZ) jučer je objasnio “zastojem iz objektivnih razloga”. Imovinsko-pravni odnosi krivi su za to, kaže Mikulić, što ni projekti koje je njegova stranka amandmanima uvjetovala pri donošenju proračuna za ovu godinu nisu dovršeni, a milijuni koji su za njih trebali biti potrošeni ove godine, prebacit će se na sljedeću.

– Sada ta sredstva možemo potrošiti na nešto drugo – rekao je Mikulić pa dodao kako ne vidi razlog da HDZ ne podrži Bandićev rebalans proračuna. Ruku za njega, međutim, sigurno neće dići SDP, najavili su jučer SDP-ovi zastupnici Saša Molan i Matej Mišić.

– Proračunski prihodi Grada ove godine jednaki su onima iz 2007. Dokaz je to da Zagreb ne radi na razvojnim projektima niti na sustavu upravljanja. Više od 70 posto prihoda proračuna čini prirez, ostalo komunalne naknade, dok se od upravljanja imovinom zaradi samo dva posto. A zauzvrat što pune gradsku blagajnu, Zagrepčani ne dobiju ni pet posto uložena novca – objasnio je Saša Molan zašto njegova stranka ne misli podržati rebalans. Matej Mišić čudio se kako novca nema za projekte, ali pokoja kuna će se bez problema naći za povišenje plaća u gradskoj upravi. Za zaposlene u Gradu namijenjeno je 11 milijuna kuna.

– Plaće će biti više u 10 gradskih ureda, a od 11 milijuna, četiri i pol odlaze u Ured gradonačelnika – rekao je Mišić dodao da su sva predizborna Bandićeva ulaganja ostala na papiru.

Predložila oporba

Osvrnuli su se SDP-ovci i na “lex šerif” odnosno na izmjene zakona o lokalnoj samoupravi, koje će, prihvati li ih Sabor, dovesti do toga da će, ne donesu li proračun, biti raspušteni samo skupštinski zastupnici, a ne i gradska vlast, kao dosad. Iako njihovo mišljenje nije obvezujuće, skupštinski zastupnici raspravljat će o novom zakonu jer je tako predložila oporba, a protiv njega glasovat će i dio vladajuće koalicije, Neovisni za Hrvatsku.

Komentara 8

Avatar liquidsky
liquidsky
20:15 25.10.2017.

Opet se pokazuje na koji način Bandić upravlja svojim carstvom. Razbacuj se javno i hvali svojim obećanjima bez prethodne provjere jesu li provediva, svoje dvorske podanike plati više a kmetove (građane) opleti još žešće. Feudalizam u 21. stoljeću. Podanici se klanjaju i podržavaju svaku riječ Milana Bandića jer dok je njega, bit će i mrvica sa stola za njih. Vrijeme ide i nikome ništa, kmetovi šute, vile u štalama, samo po birtijama tiho kritiziraju cara. Ova zemlja toliko je navikla na totalitarne režime da za drugo i ne zna. Kakva demokracija, ovo je Srednji vijek.

WW
wwwcro
20:55 25.10.2017.

Samo debili i dalje glasaju za osuđenog kriminalca da im bude gradonačelnik, hahahaha... glasajte i dalje za njega debili.. hahaha

AU
autoritet
23:05 25.10.2017.

Veće plaće gradskim uhljebima, baš što nam treba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije