Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKUPŠTINA Sjednica o stanju sigurnosti bez konkretnih projekata, Bandić se požalio:

Bandić: Zvali smo na dogovor i skinse, ali njih ipak zanima samo šaka

24.11.2008.
u 23:26

Tjednima pompozno najavljivana tematska sjednica Skupštine posvećena stanju sigurnosti u Zagrebu danas je završena bez obećanih projekata prevencije i konkretnih prijedloga za suzbijanje nasilja u gradu.

Zastupnike ne zanima!?
Osim što na njoj nisu predstavljeni nikakvi slični programi, nisu čak prikazani ni cjeloviti rezultati dvodnevne ankete provedene prije dva tjedna dana među mladim Zagrepčanima o tome koliko se sigurno osjećaju na gradskim ulicama. Većina zastupnika propustila je većinu petosatne sjednice, a klupe su cijelo vrijeme grijali samo čelnici PU zagrebačke kojima nitko nije postavio ni jedno pitanje. Samo je na kraju izglasan zaključak o osnivanju radne skupine koja će s predstavnicima Vlade raditi na izmjeni zakonske regulative, što bi trebalo omogućiti osnivanje tzv. gradske policije.

Glavni ravnatelj policije Vladimir Faber najavio je da će reformom operativnog i komunikacijskog rada policije u gradske četvrti vratiti veći broj kontaktnih policajaca.

- Topla voda je već otkrivena. Želimo ono najbolje iz međunarodnih policijskih iskustava uvesti i kod nas - kazao je.

Načelnik PUZ-a Branko Peran potvrdio je da su bobiji prioritet, no upozorio je da policiji trenutačno manjka ljudi. Napomenuo je i to da je zadnja PP u Zagrebu sagrađena još 1982. godine.

Obrazovani policajci
Gradonačelnik Milan Bandić Peranu je uputio riječi utjehe.

– Kad se čovjek penje prema vrhu brijega, zrak je sve rjeđi. Treba dizati utege svaki dan. To je život.

Prvi čovjek Zagreba požalio se da je pretrpio kritike jer je na plenum mladih o sigurnosnoj situaciji pozvao i pripadnike skinheadsa.

– Nismo pogriješili što smo ih pozvali jer živimo u demokratskom društvu. Nisu došli na razgovor i dali su nam do znanja da ih zanima samo šaka i nasilje. Mi smo im pružili ruku, a oni su je odbili – kazao je, te naglasio kako Zagrebu hitno trebaju odgovorni i obrazovani policajci. Iako Zagreb nema pravnih osnova utjecati na organizirani kriminal, podržat će policiju u borbi protiv nasilja, kazao je Bandić.


Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije