Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pritisci na zagrebački sdp

Bandić 'oteo'’ SDP-ovca Radenka Tomića

Bandić i Bernardić
Marko Lukunic/PIXSELL
25.08.2017.
u 07:19

Radenko Tomić ušao je u Skupštinu kao zamjena za Draženka Pandeka koji nije mogao postati zastupnik zbog nespojive dužnosti

Zagrebački SDP u velikim je problemima. Njihov zastupnik u Skupštini grada Radenko Tomić iznenada je prešao u stranku aktualnog gradonačelnika Milana Bandića zbog čega SDP-u prijeti da umjesto ionako niskih sedam mandata u Skupštini padne na svega šest.

U SDP-u 25 godina

Radenko Tomić u Skupštinu je ušao kao zamjena za Draženka Pandeka koji je bio na zajedničkoj listi SDP-a i HNS-a, ali koji nije mogao postati skupštinar zbog nespojive dužnosti (Pandek radi kao pravnik u gradskoj upravi u Uredu za poljoprivredu). Međutim, zamjena se “otela kontroli” i promijenila “dres” zbog čega se SDP-ova gradska organizacija našla u velikim poteškoćama. Kako i zašto je došlo do transfera, pitanje je za odgovorom na koje intenzivno tragaju u zagrebačkom SDP-u.

– Da više neće biti naš član, kolega nam je obznanio na kraju sastanka kluba zastupnika. Informirao nas je o tome da je u gradskoj tvrtki u kojoj radi, Vodoopskrbi i odvodnji, premješten na novo radno mjesto, a plaća smanjena 50 posto. Očigledno je da se tu radi o nečasnim radnjama i da je na njega izvršen pritisak da ode u tabor gradonačelnika i njegovih partnera – kazao je Saša Molan, v.d. predsjednika zagrebačkog SDP-a. Dodao je i da je Radenko Tomić bio šef SDP-ova ogranka u Peščenici te da je u stranci bio punih 25 godina. Stoga mu je, kaže, neobično da bi samo tako, preko noći, prešao u drugi tabor.

Članovi BM365 i njegovog kluba zastupnika bili su pak iznenađeni takvim optužbama, kazujući da za takav scenarij nisu čuli.

– Gospodina ne poznajem i nemam informacije o njegovom prelasku. Ali osobno, ne vjerujem da je bilo ikakvih pritisaka, živimo u slobodnoj zemlji, rekla je Dragica Nikolić iz stranke BM365.

Do komentara Radenka Tomića o prelasku u stranku BM365 nismo došli jer se nije javljao na pozive. A Draženko Pandek kaže pak kako je vrlo iznenađen, da nije očekivao ovakav rasplet događaja i kako će od bivšeg kolege Tomića tražiti odgovor što se dogodilo.

– Jasno je što se dogodilo. Gradonačelnik Bandić malo-pomalo grize gdje može kako bi u Skupštini neutralizirao utjecaj Zlatka Hasanbegovića – kaže jedan ugledni zagrebački SDP-ovac. Dodaje kako je sve moguće, pa i da Bandić dobije na svoju stranu još kojeg SDP-ova zastupnika.

‘Ništa čudno’

– Sve su ovo posljedice rada zagrebačke organizacije koju je godinama vodio Bernardić. On je i sastavio listu za skupštinu na zadnjim izborima i Tomić je bio njegov izbor za zamjenu. Ništa to nije čudno. Zagrebački SDP se nikada i nije potpuno odvojio od Milana Bandića koji sada, malo-pomalo, nagriza SDP-ovu organizaciju – kaže izvor iz SDP-a.

Komentara 23

DU
Deleted user
07:52 25.08.2017.

bandić je karakter od ćovika,sve za vlast,vlast ni zašto..

VV
VVJERODOSTOJNO
08:09 25.08.2017.

Provizija od rekonstrukcije jednog raskršča u Zagrebu dovoljna je za kupovinu još jednenog pokvarenog i korumpiranog političara i tako malo po malo vlast Bandića se utvrđuje i povečava svoju vlast..... Nakon što se je g. Bandić prije više od dvadesett godina izgubio na glavnom kolodvoru u Zagrebu i nije se više znao vratiti u Hercegovinu, započela je kataklizma u Zagrebu i koja je danas dosegnula vrhunac.... .Samo naivni, glupi i polubahati Zagrepčani mogu gutati ovakove eksibicije g. Bandiča i to već niz godina... Upravo je nevjerojatno da jedna individua u liku g. Bandiča, osoba koja nema znanja, stručnosti, kompetencije, savjesnosti, morala i poštenja radi ovakove poteze i da nitko ne može stati tome na kraj( i što je najtužnije sve nam to radi osoba koja je došla iz tko zna kojih krajeva, kamenjara i čudnih moralnih vrijednosti i koja ima preko stotinjak kaznenih prijava za svoje nepoštene i kriminalne radnje ).....

DO
dopizdilomi
08:36 25.08.2017.

Što preoteo? Pa sve će to građani Zagreba platiti..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije