Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcija

'Bandić nije dao naputak za prestanak s radom prilikom njegovog dolaska'

Milan Bandić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
26.05.2017.
u 17:07

"Samim ulaganjem u ovaj projekt Grad Zagreb želi dodatno unaprijediti dostupnost usluga zdravstvene zaštite i skrbi majkama, djeci i obiteljima u njihovoj najbližoj zajednici"

Zagrebački Gradski ured za zdravstvo poslao je ispravak članka "Mlada majka ogorčena na Bandića: Napravili ste kaos, djeca su plakala, sramite se!" objavljenog danas na našem portalu.

Ispravak u nastavku prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

Slijedom zaprimljene pritužbe gđe Kristine Kraljić na problem ostvarenja zdravstvene zaštite tijekom svečanog otvaranja savjetovališta na lokaciji Dom zdravlja Zagreb-Zapad, Vrabečak 4, slobodni smo se očitovati o sljedećem:

Gradonačelnik Milan Bandić, kao i ravnatelj zdravstvene ustanove nisu dali naputak, službeni nalog, kako gđa Kraljić navodi, da djelatnici prestanu s radom prilikom dolaska Gradonačelnika na svečanost otvorenja „Savjetovališta za majke i djecu“. Samim ulaganjem u ovaj projekt Grad Zagreb želi dodatno unaprijediti dostupnost usluga zdravstvene zaštite i skrbi majkama, djeci i obiteljima u njihovoj najbližoj zajednici.

Ono što je važno naglasiti, je da ovaj projekt nema poveznicu s promocijom Gradonačelnika u političke svrhe, obzirom da je projekt povećanja broja dostupnih "Savjetovališta za majke i djecu“ na području grada Zagreba započeo 2015. godine u okviru zadanih mjera unutar Gradskog Programa promicanja i unapređenja dojenja u zajednici za razdoblje 2015- 2017 (sl.glasnik 2/15).

Tako smo uključujući i ovaj projekt u vrlo kratkom periodu, u samo dvije godine, realizirali ukupno 4 savjetovališta, financirana iz Proračuna Grada Zagreba na lokaciji: Dom zdravlja Zagreb-Istok, Grižanska 4, Dom zdravlja Zagreb-Istok, Ninska 16, Dom zdravlja Zagreb Zapad, Prilaz baruna Filipovića 11, te sada i na lokaciji, Dom zdravlja Zagreb-Zapad Vrabečak 4.

Grad Zagreb pomogao je opremanje i Specijalističke pedijatrijske ordinacije, koja također djeluje u zapadnom dijelu grada, na adresi Gandhijeva 5, opet sve u cilju kako bi unaprijedili dostupnost zdravstvene podrške i skrbi obiteljima s malom djecom.

Projekt „Baby handling“, koji smo danas predstavili, na lokaciji Dom zdravlja Zagreb-Zapad, Vrabečak 4, Grad Zagreb prvi u Hrvatskoj pokreće na razini primarne zdravstvene zaštite. Izravni korisnici obuhvaćeni ovim projektom su trudnice, majke, novorođenčad, dojenčad i mala djeca, te njihova cjelokupna obiteljska zajednica koja želi dobiti podršku u dojenju i ispravnom postupanju s djetetom.

Kako bi olakšali obiteljima s malom djecom tijekom 2016. godine osigurali smo sredstva u Proračunu Grada i realizirali sljedeće mjere:

- klupe za prematanje (dojenje) djece

U okviru Doma zdravlja Zagreb-Zapad, Prilaz baruna Filipovića 11 preuređen je park za djecu u koji je postavljena i prva klupa za prematanje i dojenje djece. Klupa za dojenje i prematanje postavljena je i na lokaciji, Ulica Lavoslava Švarca (neposredno pored dječjeg igrališta), Gradska četvrt Maksimir.

- 10 stolića za prematanje djece osigurali smo unutar Gradskih upravnih tijela na lokacijama na kojima je najveća fluktuacija majki (obitelji) s malom djecom:

Opća uprava:

- Odjel za središnje evidencije i registar birača ,Zagreb, Ilica 25,

- područje Gradske četvrti Peščenica - Žitnjak Zagreb, Zapoljska 1

- područje Gradske četvrti Črnomerec, Trg Francuske Republike 15

- područje gradske četvrti Susedgrad, Zagreb, Sigetje 2,

- područje Gradske četvrti Medveščak 15 , II kat,

- područje gradske četvrti Maksimir , Zagreb, Petrova 116 ,

- Područni ured Novi Zagreb, Av. Dubrovnik 12, I kat, (centar za socijalnu skrb)

Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom na lokaciji:

- Nova Cesta 1, odjel za socijalnu skrb

- Vodnikovu 14, odjel za populacijsku politiku

Gradska uprava Grada Zagreba, Trg S. Radića 1

-Gradska ljekarna Zagreb osigurala je stolić za prematanje djece u prostoru Gradske ljekarne Zagreb, na lokaciji Trg bana Josipa Jelačića.

- Grad Zagreb osigurao je sredstva te smo opremili i adaptirali prostor u okviru projekta „Ambulanta za laktaciju“ pri Kliničkoj bolnici „Sveti Duh“, Sveti Duh 64. Ambulanta za laktaciju u Kliničkoj bolnici „Sveti Duh“ jedina je ambulanta u Republici Hrvatskoj koja pruža specifične zdravstvene usluge majkama novorođenčadi i male djeci u vezi s laktacijom.

Grad Zagreb kontinuirano skrbi i unapređuje mjere pronatalitetne i socijalne politike koje pruža djeci, majkama, obiteljima, a sve s ciljem da stvorimo socijalno okruženje unutar kojega će svako dijete imati uvjete za zdravo i sigurno odrastanje.

PROČELNICA

Prof. dr. sc. Mirna Šitum , prim., dr.med.

Komentara 24

ZA
zakrapina
17:38 26.05.2017.

Istina je nebitna, važno je plasirati plaćene bobastične naslove. Mrak i njezina medijska mašinerija misle da na nekoga imaju utjecaja, ali nitko ih ne šljivi ni 1%.

BI
bijelocrveni
17:33 26.05.2017.

Nevjerojatno za što se čovjeka napada! Trebao si lovu za Dom zdravlja spremiti u džep kao Anka, onda bi im valjda odgovarao.

Avatar AlPoS
AlPoS
18:00 26.05.2017.

Potpisana Situmica hihihi. Cudno da nije Mirka ili Slavko hihi. Ma naravno da navedena osoba ima prste u tome, pogledajte svitu koja ga prati kod ovakvih providnih otvaranja. Uvijek je netko iz holdinga ili sefovi podruznica koji povedu tada svoju svitu iz podruznica, osigurava se i prijevoz, sluzbena vozila sa DA tablicama i ostala cudesa. Sve u svrhu promoviranja navedene osobe, njegovog klana poslusnika, uhljeba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije