Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počinju pregovori

Bandić zadužio HDZ-ovca Plazonića da ubrza početak produženja Branimirove

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
21.03.2018.
u 19:23

Na prvom dijelu dionice, od Zagrebačke do Brestovečke ulice, stoji pet kuća koje treba otkupiti. Novac je osiguran amandmanom od 75 mil. kn

Već iza Uskrsa počet će pregovori s vlasnicima pet kuća, koliko ih stoji na prvoj dionici koridora produžetka Branimirove. Svi oni zainteresirani su za prodaju kako bi se, nakon dugogodišnjeg čekanja, konačno pokrenulo pitanje spajanja Branimirove i Sesveta.

Dogovorio je to Ante Plazonić, šef sesvetskog HDZ-a, koji je odnedavno i posebni gradonačelnikov suradnik za ubrzanje procesa projekta sesvetske obilaznice.

Ovo je sesvetski projekt

Tom funkcijom Plazonić je posao Bandićev “čovjek na terenu” , koji će koordinirati pregovore između Grada i građana koji žive na trasi zacrtanoj prije četrdeset godina. Nada se da će do kraja godine već biti potpisan koji kupoprodajni ugovor. Novac je već osiguran amandmanom teškim 75 milijuna kuna, kojim je gradski HDZ uvjetovao potporu gradonačelniku Milanu Bandiću u Gradskoj skupštini kad je nakon lokalnih izbora formirao većinu.

– Ne mogu predvidjeti dogovor između Grada i stanovnika na koridoru, no ta bi količina novca trebala biti i više nego dovoljna da se otkupe kuće – kaže Plazonić i dodaje da je pri kraju izrada parcelacijskog elaborata za prvu dionicu, a izdana je i lokacijska dozvola, pa pregovori počinju pri dovršetku dokumentacije.

– Prvi dio, od Zagrebačke do Brestovečke ceste, najzahtjevniji je jer na ostala dva ne stoje kuće koje treba otkupiti – kaže Plazonić. Dokumentacija je u izradi i za druga dva dijela trase koja će se graditi u etapama – druga dionica spojit će Brestovečku cestu i Kašinsku/Bistričku ulicu, a treća će ići skroz do Varaždinske ulice.

Ovo nije HDZ-ov projekt, ovo je sesvetski projekt, koji u gradskoj četvrti čekamo godinama. Njime bi se riješile velike prometne gužve, što je ključni problem Sesvećana, ali i svih onih građana iz drugih područja koji svakodnevno ili povremeno prolaze kroz sesvetsko središte – kaže Plazonić.

Na stotine poziva dnevno

Funkcijom posebnog gradonačelnikova suradnika za ubrzanje Branimirove samo je, kaže Plazonić, formaliziran posao koji je radio posljednjih godina.

– I prije sam galamio oko Branimirove, a sad vidim da nije baš lako raditi na problemu koji stoji neriješen desetljećima. Dnevno obavim stotine poziva, a to je posao koji zahtijeva i sastanke izvan klasičnog radnog vremena – kaže Plazonić. Ovo su prvi konkretni koraci nakon što je 2016. otvoren spoj Branimirove od Zavrtnice do Heinzelove.

Pogledajte i novi rotor u Zagrebu:

Komentara 9

HR
Hrabraja
21:51 21.03.2018.

Mogu oni produziti sto zele kada su nesposobni, pa produžili su i Branimirovu kod Heinzeleove a nisu sinhronizirali i produžili semafore. Jbg za tako nesto ipak treba imati diplomu, barem prometa.

PU
Pukovnik
20:14 21.03.2018.

Pao dogovor oko podjele plijena.

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
21:02 21.03.2018.

Hm, Sesvete su cirkus od naselja, a zele biti grad. Produzetak Branimirove i Vukovarske, a i treca traka Slavonske bili su uvjet da bi ovo Potenkinovo selo u Jelkovcu na bivsoj svinjogojskoj farmi moglo elementarno funkcionirati. Sada, 11 godina od otvorenja tog naselja i podjele gradskih stanova pogresnim ljudima i stete koju su isti napravili, svi koji su bar mrvicu normalni imaju samo jednu zelju, - pobjeci glavom bez obzira. Nista od prometnica nije napravljeno, a i smetliste je u izgledu da se tamo napravi pod prozorom. Bandinjos i ovi njegovi stvarno su teroristi kontra bilo kakvog zdravog razuma koji razbacuju nas novac. 72 milijuna nasih kunica za pet rusevnih kucica, stvarno je dobra cijena. Isti slucaj ko i sa onim likom koji je na raskrscu Branimirove i Heinzelove godinama pravio circus, a uopce nije bio vlasnik nekretnine koja je bila na putu cest. Ova ekipa sa banditom na celu, napravila je od Zagreba Tumbstone na divljem zapadu iz devetnaestog stoljeca, a braca Earph jos se nisu probudila, jer su okupirana istambulskom konvencijom od koje im je pao tlak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije